De beste huurauto’s voor je Europeaanse autovakantie

 

Wil je graag met de auto Europa verkennen dit jaar? Ervaar dan het gemak van het huren van een auto. In dit blog delen wij de bijzonderste huurauto’s voor je Europeaanse autovakantie! Uit onze ervaring blijkt dat Europcar ideaal is voor het huren van een auto:

Met de auto naar Oostenrijk

Misschien wel een van de mooiste landen in de winter: Oostenrijk. Wat veel mensen niet weten is dat het de gebieden in Oostenrijk op z’n mooist zijn gedurende de winter. Skiën in Oostenrijk? De beste periode om dit te doen is in de periode van december – maart. Vanaf Utrecht is het maar 9 uur rijden tot de grens van Denemarken. Het Fly & Drive- principe is ook in opkomst. Hierbij vlieg je naar een dichtbijgelegen luchthaven en huur je vervolgens een huurauto om naar het gewenste skigebied te gaan. Houd er rekening mee dat als je met de auto op wintersport gaat, je auto wel aan een paar eisen moet voldoen. Wil je een auto huren? Wij raden aan om te kiezen voor een auto met sneeuwkettingen en uitstekende winterbanden: oftewel een goede winterauto zoals bijvoorbeeld een Range Rover.

Spaanse zomers in Spanje

Spanje, het land van de costa’s, flamenco, tapas, sangria en de siësta! Vooral in de zomer is Spanje een zeer populaire autovakantiebestemming. Maar welke auto kun je het beste huren, als je zelf geen auto hebt om mee te reizen? Por favor, kies voor een auto met airco! In Spanje zijn er in de toeristische trekpleisters als Tossa de Mar, Sevilla en Barcelona veel kleine straatjes. Dit maakt het moeilijk om nergens tegen aan te rijden en laat staan in te parkeren. Om deze rede raden wij aan om te kiezen voor een niet zo brede auto. Voorbeelden hiervan zijn de Toyota Aygo, een Smart of een Opel Astra.

Festivallen in Sziget

Het jaarlijkse festival in Sziget is razend populair onder de jongeren in Nederland. Het festival in Boedapest, Hongarije is ongeveer 14 uur rijden vanaf Utrecht. Super gezellig om met z’n alle met de auto te beginnen aan deze reis. Maar met welke auto is het nou ideaal om deze verre reis te maken? Om deze vraag te beantwoorden vergelijken we w typen auto’s: de 7-persoons Renault Escape en de 9-persoons Opel Vivaro.

De Renault Escape is ideaal wanneer je gaat camperen met meer dan 5 personen. Gebruik bijvoorbeeld een zitplek als opbergruimte, of om je koelbox neer te zetten. Mocht je met meer dan 7 personen rijden, is er weinig plek voor je campingspullen. De 9-persoons Opel Vivaro is ideaal, wanneer je reist met meer dan 5 personen. Niet alleen is het mogelijk om je campingspullen mee te nemen (er is ruimte voor 3 koffers), maar de auto heeft ook een verkoelende airco. Wij raden aan om te kiezen voor de Opel Vivaro, aangezien deze auto veel bergruimte heeft en er meer mensen mee kunnen. The more the merrier!

 

 

 

 

Post Author: ifonhof