Het proces van de printer

Het proces van de printer

18 september 2018 Uit Door ifonhof

Het proces van de printer 1

Vroeger schreven we alles met de hand. Op een gegeven moment kregen we de schrijfmachines. Maar nu is dat allemaal een stuk makkelijker. We openen gewoon een word-bestandje en maken we een document. Echter hebben we hier soms wel een fysieke versie van nodig, op papier. Daar gebruiken we een printer voor.

 

Vroeger waren computers en printers enorm duur. Echter werden wij als mensheid steeds beter in het produceren van deze apparaten en ze werden dus steeds meer toegankelijk voor het grote publiek. De meeste mensen hadden dan ook hetzelfde printertype, namelijk een laserprinter. Echter zaten hier aardig wat nadelen aan. Het printen duurde namelijk vaak erg lang. Waren je documenten er eindelijk uitgekomen, dan moest je nog een hele tijd wachten, omdat de inkt nog moet drogen. Daarom hebben we langzamerhand allemaal een continuous inkjet printer gekocht. Dit is de gewone printer voor zowel particulieren als bedrijven.

 

Maar voor sommige bedrijven is een eenvoudige printer niet genoeg. Zij hebben een industriƫle printer nodig om zo ook bijvoorbeeld labels en stickers te kunnen printen. Ze gebruiken de apparaten voor administratieve doeleinden en om producten te documenteren. Zo een apparaat doet aan coding and marking om zo de producten letterlijk en figuurlijk een label te kunnen geven. Op deze manier zijn de producten terug te vinden en te herkennen.

 

Voor bepaalde bedrijven is dit laatste enorm belangrijk. Stel je bent een bedrijf dat levensmiddelen fabriceert en verkoopt. Bij het verpakken van de producten wordt er een label uitgeprint en geplaatst op het etiket. Het kan voorkomen dat er iets mis is gegaan bij het produceren van een productlijn. Dan moeten ze dus teruggeroepen worden. Als bedrijf hoef je dan alleen automatisch codering checken en dan kan je zien of ze onder de productlijn vallen die je zoekt. Zo ja? Dan kan het product terugroepen. Het lezen van die codering kan je doen met een speciale camera. Als het gescand is, dan kan je alle productinformatie naar boven halen die er maar aan gekoppeld is.