Tips voor het oefenen van verkeersborden

Tips voor het oefenen van verkeersborden

8 oktober 2018 Uit Door ifonhof

Tips voor het oefenen van verkeersborden 1

Bij het oefenen van verkeersborden denk je waarschijnlijk meteen aan het oefenen voor je rijexamen. Echter kan het oefenen van verkeersborden kan ook erg handig zijn voor kinderen, zij kunnen dan leren over het verkeer. Je leert tijdens het oefenen de betekenissen van de verkeersborden, in veel gevallen zal dit ook verkeers ongelukken voorkomen. De betekenissen van de verkeersborden heb je niet alleen nodig als je je auto rijbewijs gaat halen, maar ook als je je brommer certificaat wilt behalen.

 

Spelenderwijs oefenen

Met name voor kinderen moet het geen saaie lesstof worden, door het doen van spelletjes die met verkeersborden oefenente maken hebben wordt het zelfs een leuke activiteit. Door het oefenen van verkeersborden, is het makkelijker om deel te nemen aan het verkeer omdat je alle regels kent. Daarnaast is het ook handig om de betekenissen van de verkeersborden al te kennen voor je je rijbewijs wilt halen. Er komen ieder jaar meer verkeersborden bij, het is dus ook verstandig om na het halen van je rijbewijs je kennis af en toe op te frissen. En door het op een speelse manier te oefenen is het gewoon veel leuker dan uit zo’n saai lesboek.

 

Welke verkeersborden zijn er

Omdat er zoveel soorten verkeersborden zijn, zijn ze allemaal in categorieën opgedeeld. Naast de verkeersborden die we kennen langs de weg, zijn er ook verkeersborden op het water, spoorwegen en de luchthavens. Deze laatste zal je pas nodig hebben wanneer je voor een van de beroepen gaat die daarmee te maken hebben. Verder zijn de verkeersborden opgedeeld in de categorieën: snelheid, voorrang, geslotenverklaring, rijrichting, parkeren en stilstaan, overige geboden en verboden, verkeersregels, bebouwde kom, waarschuwing, bewegwijzering en informatie.

 

Kortom Nederland heeft een heleboel verkeersborden, uit onderzoek is gebleken dat een groot deel van de automobilisten de verkeersregels na een aantal jaar niet meer kent. Of dat er zoveel nieuwe verkeersregels zijn veranderd of bijgekomen, dat zij daardoor niet meer weten wat een regel of bord betekend.