Is autobelettering een slimme reclame uiting?

 

De laatste jaren kom je het steeds vaker tegen op de weg: wagens met autobelettering. Steeds meer bedrijven gaan overstag en kiezen ervoor om de bedrijfswagens te bestickeren. De auto beletteren is dan ook ongekend populair geworden en er komen steeds meer bedrijven die dit tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden. Maar zijn er eigenlijk meerdere soorten auto bestickering? En waarom zou je het eigenlijk laten doen? Hoe gaat autobelettering dan eigenlijk in zijn werk? Op deze en andere vragen krijg je een antwoord in dit artikel over het beletteren van je auto.

Waarom zou je het doen?

Er zijn talloze redenen te noemen waarom je voor autobelettering zou moeten kiezen. De belangrijkste is wellicht ook de meest vanzelfsprekende. Door je auto te beletteren, maak je automatisch 365 dagen per jaar reclame. Of de auto nu bij jezelf of ergens anders voor de deur staat, in parkeergarage of als je op de weg rijdt: altijd zijn er mensen die je reclame zien. Bovendien is autobelettering erg opvallend en wordt de aandacht van de mensen in de meeste gevallen direct naar je auto getrokken. Er zijn namelijk weinig reclamevormen met een dergelijk hoge attentiewaarde.

Er zijn overigens nog meer voordelen van autobelettering te noemen. Zo kun je zelf bepalen hoe het er uit komt te zien én is het slechts een eenmalige investering waar je jaren voordeel van hebt. Stopt het bedrijf of is er een andere reden waarom je de auto bestickering wilt verwijderen? Ook dat vormt geen probleem. De belettering is namelijk eenvoudig te verwijderen. Tot slot zorgt het voor een professionele uitstraling richting de klanten of mensen waar je als bedrijf mee samen werkt.

Autobelettering: hoe gaat het in zijn werk?

Een auto beletteren is behoorlijk specialistisch werk. Het kan ook op verschillende manieren. Wat er in ieder geval altijd als eerste moet gebeuren is het maken van een grafisch ontwerp. Dit kun je zelf doen, maar het is vaak ook mogelijk omdat bij het bedrijf te laten doen op basis van je eigen wensen. Sommige mensen kiezen voor een logo en andere kiezen juist weer voor een leuke slogan. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat het in de huisstijl van je bedrijf gebeurt, zodat potentiële klanten je herkennen.

Er zijn meerdere manieren om autobelettering uit te voeren. Zo kun je kiezen voor Carwrap waarbij de auto volledig wordt ingepakt. Veel bedrijven kiezen voor Full Colour waarbij er afbeeldingen en teksten op full colour folie worden geprint. Deze folie wordt vervolgens op de auto aangebracht. Andere manieren om de auto te bestickeren zijn striping, snijvinyl of ramen tinten.

Mag de auto gewassen worden?

Maar blijft de autobelettering eigenlijk wel goed zetten? Mag de auto gewoon gewassen worden of loop je daarmee het risico dat de bestickering beschadigd raakt en de reclame niet meer goed te zien is? Over het algemeen wordt aangeraden om minstens drie weken na het beletteren van de auto te wachten met het wassen. Daarna kan er over het algemeen niets meer gebeuren. Overigens is het wassen van de auto vrijwel altijd op eigen risico tenzij het anders wordt aangegeven door het bedrijf dat de autobelettering doet.

Post Author: ifonhof