Tweedehands auto’s kopen

Tweedehands auto’s kopen

31 januari 2018 Uit Door ifonhof

Tweedehands auto’s kopen 1

Tweedehands auto’s kopen is bij veel mensen onverminderd populair. Bijna een miljoen tweedehands auto’s wisselen per jaar van eigenaar. De populairste categorieën zijn tweedehandsauto’s tot 1000 euro en tweedehands auto’s tot 500 euro. De plek waar de meeste tweedehands auto’s worden aangeboden is nog steeds marktplaats.

De particulier is vaak op zoek naar een goedkope, zuinige tweedehandsauto. Een nieuwe auto kopen is vaak geen optie. Daarnaast verminderd een tweedehands auto na de aanschaf minder snel in waarde dan een nieuwe auto. Ook wordt een 2ehandsje vaak als 2e auto aangeschaft. De kleinere gezinsauto’s die licht zijn en daarmee goedkoper in de wegenbelasting zijn, zijn het populairst in aanschaf.

De auto wordt zowel bij een particulier als bij een autobedrijf aangeschaft. Bij een particulier ligt de prijs vaak wat lager, maar heb je zeker geen garantie op de aanschaf en is de auto vaak niet gecontroleerd. Bij aanschaf van een tweedehandsauto bij een gecertificeerd autobedrijf is de auto vaak nagekeken en met een beetje mazzel zit er een nieuwe APK op. Of krijg je een APK keuring bij aanschaf van de auto.

Een paar tips bij het aankopen van tweedehands auto’s:

  • Maak een proefrit! Test daarbij of alle bedieningen goed, ook van bijvoorbeeld de verwarming en airco!
  • Ga ergens stilstaan en luister goed naar de lopende motor, luister of je bijvoorbeeld geen tikkende geluiden hoort of een zeurende multi-riem.
  • Check het koelwaterreservoir op aanslag, wat op lekken kan duiden.
  • Check de kilometerstand bij de website van het RDW. Sowieso kun je de autogegevens en het aantal vorige eigenaren checken op de site van het RDW als je het kenteken invoert.
  • Let op: Bovag biedt alleen garantie voor tweedehands auto’s vanaf 4500,- euro dus informeer goed naar de garantie als je bij een autohandel koopt.
  • Ruil je een auto in? Vraag meteen naar een vrijwaringsbewijs. Zonder vrijwaring ben je nog steeds verantwoordelijk voor je auto, wie er ook in rijdt en kun je verzekering niet opzeggen.