Welke autoverzekering is voor jou het interessantst?

Vandaag de dag zijn er op de markt verschillende soorten autoverzekeringen terug te vinden die je kan afsluiten. Wat is er nu voor jou echter de beste autoverzekering? Het antwoord op deze vraag zal worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. Welke premie is voor jou bijvoorbeeld betaalbaar? Wil je bovendien dat er ook schade aan je eigen auto wordt ingedekt of niet? Wat nu voor jou de meest interessante autoverzekering is zal moeten blijken aan de hand van de informatie in dit artikel!

De verplichte WA-verzekering

De op vlak van te betalen verzekeringspremie interessantste optie is gewoon kiezen voor de verplichte WA-verzekering. Dit type van autoverzekering dekt echter uitsluitend schade die door jou wordt veroorzaakt ten opzichte van andere bestuurders. De schade waar je zelf mee aan je auto wordt geconfronteerd is dus nooit ingedekt. Dit type van autoverzekering is de enige die bij wet is verplicht en moet dus door elke eigenaar van een auto worden afgesloten. De WA-verzekering is altijd gekoppeld aan het voertuig in kwestie en niet aan de persoon die er mee rijdt. Dit betekent in de praktijk dat je ook derden met je auto kan laten rijden. Ook in dergelijke situaties kan je immers genieten van een dekking door de WA-verzekering.

Beperkt casco autoverzekering

Een tweede mogelijkheid is kiezen voor een autoverzekering met niet alleen de WA-dekkingen, maar ook een aanvullende, beperkt casco verzekering. Wanneer je er voor kiest om dit type van autoverzekering af te sluiten ben je in bepaalde situaties ook ingedekt tegen schade aan je eigen auto. Het gaat hierbij onder meer om schade die het gevolg is van diefstal, van een brand of die werd veroorzaakt door een storm. Ook ruitbreuk wordt in dit geval ingedekt. Je dient er uiteraard wel rekening mee te houden dat je bij nagenoeg alle dekkingen een eigen risico hebt.

Een all risk autoverzekering

Een derde mogelijkheid waarover je beschikt is het afsluiten van een all risk autoverzekering. Er wordt naar dit type van autoverzekering ook vaak verwezen als zijnde een WA + volledig casco verzekering. De all risk autoverzekering is zoals de naam reeds laat vermoeden de meest complete autoverzekering die je kan afsluiten. Ze beschikt dan ook over een nog wat uitgebreidere hoeveelheid aan dekkingen in vergelijking met de beperkt casco autoverzekering. Het afsluiten van dit type van verzekering voor je auto zorgt er dan ook voor dat nagenoeg alle schade die is veroorzaakt aan je eigen voertuig wordt ingedekt.

Post Author: ifonhof