Zakelijke auto’s inzetten of niet?

Veel werkgevers komen voor een keuze te staan: ga ik zakelijke auto’s inzetten of niet? En als ik dat doe, wat zijn dan de voordelen en wat komt er allemaal nog meer bij kijken? Met de aanschaf van je wagenpark alleen ben je er namelijk nog niet. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je als werkgever rekening mee moet houden als het gaat om zakelijk rijden. Daarover in dit blog meer.

Voertuigvolgsysteem

Een auto kan beschikken over een voertuigvolgsysteem. Met dit systeem kan de actuele positie van medewerkers en voertuigen duidelijk in kaart worden gebracht. Doordat deze posities worden bijgehouden scheelt het een hoop papierwerk, voorkom je fiscale bijtelling en wordt het een stuk eenvoudiger om een wagenpark en personeel efficiënter in te zetten.

Het systeem biedt daarnaast inzicht in het rijgedrag van je personeel, wat tevens bewuster rijgedrag wekt. Mocht de auto gestolen worden, dan kan de politie zeer gericht ingeschakeld worden en is de kans op het vinden van de auto een stuk groter.

Kilometerregistratie

Het scheelt dus een hoop administratief werk als posities overzichtelijk bijgehouden worden. Dit komt door kilometerregistratie. Automatische kilometerregistratie maakt het mogelijk om alle zakelijke en privé gereden kilometers van je bedrijfswagens nauwkeurig en inzichtelijk te registreren. Daarmee heb je meteen ook een kilometerregistratie die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.

Deze registratiemanier geeft je inzicht in: het adres van vertrek en aankomst, de datum en tijd, de afgelegde afstand en gereden snelheid, de reistijd en tijd op locatie, de kilometerstand van het voertuig, of het een zakelijke of privérit is, het ID of de naam van de chauffeur, de accuspanning en de temperatuur.

Hoe het in zijn werk gaat? Met behulp van GPS satellieten wordt de locatie van de auto direct geregistreerd bij het starten. In samenwerking met het voertuigvolgsysteem worden de geregistreerde gegevens via GPRS dataverbinding verzonden.

Twee handige systemen

Kortom, het voertuigvolgsysteem en de automatische kilometerregistratie zijn voor de werkgever handige systemen die het beheer van de auto, zowel voor de werknemer als werkgever inzichtelijk, maken. Zo is de kans op onnodige misverstanden een stuk kleiner en heb je alle benodigde informatie overzichtelijk tot je beschikking.

 

BewarenBewaren

Post Author: ifonhof