Banden reparatie spray bij een lekke band

Banden reparatie spray bij een lekke band

13 maart 2021 0 Door Anne West

Het kan iedereen zomaar overkomen, een lekke band. Om deze reden is het verstandig om altijd een noodoplossing bij je te hebben en in je woning. Dit kan een reservewiel, een bandenreparatie set zijn of banden reparatie spray. Dit is het ideale dichtingsmiddel doordat het eenvoudig op te bergen is. De spray zit in spuitbussen van verschillende groottes zoals 500 ml. Het fijne aan een spuitbus met deze spray is dat het erg eenvoudig en gemakkelijk in gebruik is. Het is geschikt voor fietsen, scooters, auto’s, motoren en busjes. Vergeet niet dat banden reparatie spray een noodoplossing is en dat je na gebruik alsnog je band zo snel mogelijk zal moeten laten repareren of vervangen.

Hoe werkt banden reparatie spray?

Banden reparatie spray is heel eenvoudig in gebruik. Je begint met het voorwerp te verwijderen dat de lek heeft veroorzaakt. Je laat de band volledig leeglopen. Daarna schud je de spray goed. Op het moment dat de spuitbus een temperatuur heeft van minder dan 3 graden Celsius dan moet je deze even goed opwarmen in je handen. Vervolgens schroef je het verbindingsstuk op je ventiel en verwijder je de beschermkap van de drukknop. Je houdt de bus zo rechtop mogelijk tijdens het gebruik en blijft spuiten totdat je band weer op spanning is of je knijpt de fles geheel leeg. Vervolgens pomp je de band op met een compressor of bandenpomp. Daarna ga je zo snel mogelijk weer rijden zodat het product zich kan verspreiden binnen je band en kan stollen. Hierna kan je ongeveer 10 kilometer rijden met een maximale snelheid van 40 km per uur. Bij aankomst bij een plek waar je de band kan oppompen laat je het drijfgas uit de band ontspannen en breng je de band op de juiste bandenspanning met normale lucht.

Lees tip:  Rijden met winterbanden: nodig of overbodig?

Andere zaken die belangrijk zijn

Een spuitbus met banden reparatie spray is geschikt voor 1 band. Als je de band laat repareren geef dan aan bij de reparateur dat hij is gerepareerd met reparatie spray. Restjes drijfgas die misschien nog aanwezig zijn in de band kunnen namelijk brandbaar zijn. Als je grote gaten of scheuren hebt, lekken aan de zijkant van je band of een beschadiging bij de rand van de velg dan kan je geen gebruik maken van reparatie spray. Er zijn verschillende groottes van de spuitbussen met deze spray te koop, zoals 75 ml, 150 ml, 300 ml en 500 ml. Zo is er voor ieder soort voertuig zoals een fiets, auto, terreinwagen, bus, motor of scooter wel een geschikt spuitbus te vinden die je gemakkelijk mee kan nemen onderweg.

Olie en Smeermiddelen | Laagste prijs garantie in olie & smeermiddelen!

Waar kan je banden reparatie spray kopen?

Je kan banden reparatie spray gemakkelijk in een webshop kopen. Als je even rondkijkt op Google dan zal je vele mogelijkheden te zien krijgen waar je deze noodoplossing kan bestellen. Als je toch vragen hebt of advies nodig hebt dan kan je altijd een telefoontje plegen of een mailtje sturen naar de klantenservice.