Het wordt weer koud: tijd voor de winterbanden!

Het wordt weer koud: tijd voor de winterbanden!

29 augustus 2018 Uit Door Ilonka

Het is eind augustus, in Nederland, dus koud. Hopelijk krijgen we nog een warme september, maar vooralsnog is het nu koud. Er staat een harde wind buiten en het ziet er echt al uit als herfst. En de herfst is bij uitstek de tijd om je zomerbanden te verwisselen voor de winterbanden.

Makkelijk voor leaseauto’s

Als je een leaseauto rijdt, word je vanzelf door de leasemaatschappij op de hoogte gesteld wanneer het weer tijd is voor de bandenwissel. Vaak is dit al vroeg, begin oktober bijvoorbeeld. Maar dan kan het zomaar zijn dat het nog niet koud genoeg is voor winterbanden. Ga dan ook vooral van de weersvoorspellingen uit, maar houdt er rekening mee dat zodra deze aangeven dat het echt koud gaat worden, er bij de garage heel veel mensen zich melden voor de bandenwissel!

Rubbermengsel

Pas vanaf 7 graden is het verstandig om de zomerbanden om te wisselen voor de winterbanden. Het profiel van de winterbanden is namelijk gemaakt om meer grip te bieden in koude omstandigheden en de remweg te verkorten. Dit komt omdat er voor winterbanden een speciaal rubbermengsel wordt gebruikt, waaraan silica is toegevoegd. En silica past zich makkelijk aan aan lage temperaturen.
De lamellen in het profiel zorgen er ook voor dat water beter wordt afgevoerd.

Winterbanden huren

We hebben de afgelopen jaren niet echt koude winters gehad. Heb jij dan ook niet de behoefte om in Nederland op winterbanden te gaan rijden, maar ga je wel op wintersport? Ga dan winterbanden huren! Dat kan al voor € 100 per 8 dagen. Dan kan het ook een optie zijn om er gelijk sneeuwkettingen bij te huren.

Lees tip:  Patserbakken – Grote velgen, Bling Bling en Neon

Waar winterbanden kopen of huren?

Bijna iedere stad heeft wel zijn eigen “bandenboer”. Veelal zijn dit bedrijven die al heel lang bestaan; die van vader op zoon voortgezet worden. Bij dit soort zaken krijg je gegarandeerd goede adviezen. De zoons die de zaak van vader hebben overgenomen zijn als het ware geboren tussen de banden!
Dus google eens en kies een bandenspecialist waar jij een goed gevoel bij krijgt.