4 onbekende verkeersregels die je moet (en wilt) kennen

4 onbekende verkeersregels die je moet (en wilt) kennen

5 september 2022 0 Door Brian

Wanneer je de theorie voor je rijbewijs leert, leer je ook alle verkeersregels. Dit is erg belangrijk, omdat je zo ongelukken en aanrijdingen voorkomt en geen boetes krijgt. Toch zijn er een aantal onbekende verkeersregels die niet iedereen kent, maar wel handig zijn om te kennen. Ben je benieuwd naar deze onbekende verkeersregels? We vertellen je welke onbekende verkeersregels je moet en wilt kennen.

Belangrijke verkeersregels

Alle verkeersregels zijn belangrijk en de ene is belangrijker dan de ander. Er zijn veel bekende en belangrijke verkeersregels die de meesten wel kennen. Denk aan dat je niet mag bellen terwijl je rijdt of niet rechts mag inhalen. Er zijn ook een aantal verkeersregels die niet iedereen kent. Die verkeersregels zetten wij voor je op een rijtje.

1. Vier pinkers bij fout parkeren

Als ergens geen parkeerplek is en je moet toch even je auto ergens parkeren, gebruik dan niet je vier pinkers. Voor verkeerd gebruik van vier pinkers krijg je namelijk een boete, ook als je maar even je auto parkeert waar je hem eigenlijk niet mag parkeren. Boven de boete voor het verkeerde gebruik van de vier pinkers krijg je ook een boete voor het fout parkeren. Dit wil je dus liever voorkomen.

Heb een onterechte boete voor parkeren? Dien dan een klacht in.

2. Niet bellen in de file

Je wist waarschijnlijk al dat je tijdens het autorijden niet mag bellen. Wist je ook dat het in België verboden is om te bellen wanneer je in de file staat? Simpelweg mag je dus niet met je telefoon in je hand rijden, ook als je in de file staat. Er gebeurt namelijk misschien toch iets onverwachts, waardoor je een ongeluk krijgt.

Lees tip:  De voor- en nadelen van het importeren van een auto uit Duitsland.

3. Trams hebben altijd voorrang

Wanneer je in een grote stad woont, rijden hier vaak ook trams. Een verkeersregels die niet voor iedereen bekend is, is dat trams altijd voorrang hebben. Ook wanneer jij van rechts komt heeft een tram dus voorrang. Houd hier dus goed rekening mee als je in een grote stad bent waar ook veel trams rijden.

4. Niet met hond fietsen

Een andere regel die niet in Nederland, maar wel in België geldt, is dat je niet met de hond aan de fiets mag fietsen. In Nederland zien we vaak honden naast de fiets rennen, maar in België krijg je hier dus een boete voor.

Houd deze verkeersregels goed in het achterhoofd als je in Nederland of België deelneemt aan het verkeer. Zo voorkom je dat je een (hoge) boete krijgt.