Aandachtspunten voor professionele autofotografie

Aandachtspunten voor professionele autofotografie

7 april 2020 0 Door Brian

Als autodealer is het belangrijk de promotie van haar aanbod in orde te hebben. Een van de onderdelen van deze promotie is in orde hebben van het beeldmateriaal van de nieuw binnengekomen, maar ook huidige auto’s. De snelste manier is om dit te doen met een eigen autofotografie studio van Rotoview Studios. Dat is echter niet het enige wat van belang binnen de autofotografie studio. In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje. 

Inrichten van een eigen fotostudio 

De kwaliteit van de foto’s zijn voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van de fotostudio. Hoe beter de fotostudio is ingericht en geprofessionaliseerd hoe beter de foto’s van de auto’s zijn. Bij de meeste autodealers is het belangrijk dat de foto’s worden genomen in een goede belichting en rustige achtergrond. Bij de grotere autodealers is dit echter niet meer voldoende. Dan wordt het ook belangrijk hoe snel de foto’s gemaakt kunnen worden en moet dit tevens automatisch gebeuren en geüpload worden. 

Ontwikkelingen bijhouden in de autofotografie branche

Bij grote en kleine autodealers is het belangrijk om een fotostudio te creëren die met het bedrijf kan meegroeien in de toekomst. Daarbij staat ook de autofotografie niet stil, dus is het ook belangrijk voldoende ruimte te houden om hierop in te kunnen spelen. Zo is een draaischijf de basis voor elke autostudio. Dit plateau moet zich ten alle tijd goed kunnen positioneren, maar ook kunnen meeliften op nieuwe technologische ontwikkelingen. 

Professioneel draaiplateau is geen bijzaak 

Veel autodealers zijn een professioneel draaiplateau nog als een bijzaak. Het fotograferen van zware producten als een auto vergt echter een sterk en onderhoudsvrij draaiplateau. Er zijn echter wel behoorlijk wat verschillen in de verschillende soorten draaiplateaus. Het is daarom wel verstandig om bij de specialist een draaiplateau op maat te laten maken voor de fotostudio. Verdiep je hierbij dus goed in de aanbieders binnen de automotive branche.

Lees tip:  Goederen transport van Nederland naar Spanje: wat je moet weten