Auto kopen of auto huren?

Auto kopen of auto huren?

18 juli 2022 0 Door Ilonka

Het hebben van een auto is voor de een een luxe, voor de ander noodzaak. Welke overwegingen moet je maken als je voor de beslissing staat om een auto te huren of te kopen? Lees hier 5 vragen die je kunnen helpen deze beslissing te nemen!

1. Heb je parkeergelegenheid?

Woon je in het centrum van Amsterdam of een andere grote stad, dan moet je meestal betalen voor het parkeren. En niet iedereen heeft goede ervaringen met het parkeren in de binnenstad, of komt in aanmerking voor een parkeervergunning! Een plek om te parkeren kan heel erg kostbaar zijn! 

2. Hoe vaak heb je de auto nodig?

De allerbelangrijkste vraag is natuurlijk: Heb je een eigen auto écht nodig? Hoe vaak en waarvoor ga je die gebruiken? Is het een tijdelijke behoefte, of een nieuwe, blijvende behoefte? Discover car hire reviews en lees de ervaringen die anderen hebben met het huren van een auto. Door het lezen van reviews krijg je wat inzage in de problemen die er kunnen voorkomen.

3. Hoeveel kilometers denk je per jaar te gaan rijden?

Hierbij meteen een waarschuwing: wanneer er een auto voor de deur staat, zul je deze – zeker weten! – méér gaan gebruiken dan je denkt. Gewoon, omdat het kan!

Ga je nu altijd met de fiets naar de supermarkt die maar 5 minuten verderop ligt? Let maar op! Zodra er een auto voor de deur staat gaat dit veranderen. De weekendboodschappen zijn zo zwaar, kratje bier op de fiets is moeilijk, het regent, het is koud, de kinderen willen mee … zo kunnen we nog wel even doorgaan.  

Lees tip:  Uitleg over het BPM?

4. Heb je voldoende geld om een goede auto te kopen?

Voor 1000 euro kun je best een knap uitziende occasion kopen. Bedenk wel dat goedkope, oude autootjes vaker kapot gaan dan nieuwe, en meestal ook niet zo zuinig zijn in het brandstofverbruik. Ook aan de APK-keuring is ieder jaar een variabel kostenplaatje waar rekening mee gehouden dient te worden.

5. Kosten voor de verzekering, onderhoud en afschrijving

Heb je je auto aangeschaft, een parkeerplaats, gekeurd en volgegooid met benzine, dan ben je er helaas nog niet! In Nederland is het hebben van een WA-verzekering en een casco verzekering op de auto verplicht. Daarna dien je (zeker met een oudere auto) ook te denken aan Wegenwacht of andere vorm van hulp bij pech onderweg. 

Heb je al deze punten in overweging genomen, en de te verwachten kosten bekeken? Denk je nog steeds dat je goedkoper en beter uit bent met het kopen van een auto, in plaats van af en toe een auto huren? Dan wensen we je heel veel rijplezier en veilige kilometers toe, en succes met de aankoop van je nieuwe auto!