Auto laten spuiten of wrappen?

Auto laten spuiten of wrappen?

1 mei 2020 0 Door Brian

Ben jij ook de kleur van je auto beu en ben je toe aan iets anders? Dan zijn er twee dingen die je kunt doen. De populairste en meest voorkomende manieren om de kleur van je auto te veranderen zijn spuiten en wrappen, beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Waar moet je dus uit kiezen?

Het laten spuiten van je auto

Het opnieuw laten spuiten van de auto is een prima manier om de doffe lak te vervangen en krassen te laten verdwijnen, door het spuiten ziet uw auto er weer als nieuw uit. Iedere auto krijgt op ten duur krasjes en deukjes door opspattende steentjes, na een paar beurten in de wasstraat zal in zonlicht ook bepaalde vegen gaan zien.

Nadelen van spuiten

Het laten spuiten van je auto klinkt allemaal heel mooi, er kleven toch een aantal grote nadelen aan. Zo is het laten spuiten van je auto erg duur, je bent voor een volledig strakke spuitbeurt al gauw minimaal 2000 euro kwijt. Je auto ziet er dan wel weer heel strak uit, maar voor hoe lang is dit? Voor je het weet worden de eerste krassen alweer zichtbaar op de nieuwe lak. Een andere groot nadeel is dat het permanent is, heb je bijvoorbeeld de auto in een andere kleur gespoten? Dan kan het altijd voorkomen dat je die kleur toch niet echt mooi vind, je kan deze er natuurlijk niet even snel weer afhalen.

Het laten wrappen van je auto

Omdat een carwrap niet permanent is, geniet het al gelijk de voorkeur van velen die wat aan de kleur van hun auto willen laten doen. Bij carwrapping wordt er een speciale folie over de lak heen geplakt, dit moet goed gebeuren om het er mooi uit te laten zien. De folie zorgt er dus voor dat de hele auto of bepaalde onderdelen een andere kleur krijgen, het heeft tegelijkertijd ook nog eens een beschermende functie voor de onderliggende lak. Wanneer je bijvoorbeeld een Tesla wilt kopen, heb je de keuze uit 5 kleuren. Veel nieuwe Tesla eigenaren maken dus gebruik van bijvoorbeeld een Tesla Model X wrap om de gewenste kleur te krijgen. Een groot voordeel hiervan is dat wanneer je bijvoorbeeld de Tesla na een paar jaar wilt verkopen dat originele lak nog zo goed als nieuw is, hierdoor heeft de Tesla dus een hogere waarde. Qua prijs is een goede wrap met een standaard folie vergelijkbaar met een compleet nieuwe lak, dit verdien je echter wel terug doordat de waarde van de auto hoger blijft doordat de originele lak zo goed als nieuw is.

Lees tip:  Chiptuning: wat is het en hoe werkt het?