Autoreclame -> De voor- en nadelen op een rijtje

Autoreclame -> De voor- en nadelen op een rijtje

31 oktober 2018 Uit Door Ilonka

Een bedrijfsauto of bestelwagen kun je tegenwoordig super snel veranderen in een rijdend visitekaartje. Door te ‘wrappen’ creëer je super snel een make-over. In deze blog lees je de voor- en nadelen van autoreclame.

Wrappen vs spuiten

Het overspuiten van een auto neemt vaak veel tijd in beslag en is vaak veel duurder. Een auto moet eerst kaal worden gemaakt, gedemonteerd worden en goed worden afgeplakt voordat men kan spuiten. Bij wrappen is het vetvrij maken van een auto vaak al voldoende. Daarnaast hoeft de folie niet te drogen zoals bij spuiten wel het geval is. Bovendien heb je met wrappen een soort beschermlaag om de auto zitten. Hierdoor komen er minder snel krassen en steenslag voor. Voor de restwaarde van de auto natuurlijk alleen maar positief.

Mogelijkheden
in tegenstelling tot spuiten is bij wrappen nagenoeg alles mogelijk. Wil je bijvoorbeeld in een ‘houten’ auto rijden als je in de houtbewerking zit, of een leuke opvallende spreuk? Ook thematisch kun je de auto’s laten wrappen. Met het WK voetbal kun je alle auto’s oranje maken of voor een tijdelijke beurs kun je de beursstijl aanhouden. En die spreuk dan? Nou, als die na verloop van tijd niet leuk is? Haal je hem er gewoon weer vanaf.

Een hip en nieuw design kan de aanschaf van een nieuwe auto nog even uitstellen. Is de auto technisch in goede staat maar ben je op de kleur uitgekeken, dan verander je die toch gewoon?

Allerhande soorten materialen zijn toepasbaar. Wat dacht je van een verloop, chroom of streepjesmotief. Alles is mogelijk.

Lees tip:  Een hele mooie dag om te cruisen op je scooter

Verandert de huisstijl, dan trek je deze toch meteen door in de auto’s.

Wasstraat

Eén van de eerste vragen is altijd of een auto door de wasstraat kan. Ja hoor dit is geen enkel probleem. Maar liever niet in de eerste week nadat een auto is gewrapt. Dan is de lijm nog niet volledig uitgehard. Daarnaast zal het in de eerste week waarschijnlijk ook nog lang niet nodig zijn. Toch is er een lichte voorkeur voor het wassen met de hand. Maak je wel gebruik van de wasstraat, kies dan voor een hot wax voor een extra bescherming.
Tip: Wanneer je een matte wrap hebt, gebruik dan wasmiddelen voor matte lak. Wanneer je deze matte wrap behandelt met een glanzende shampoo, geeft dit niet het gewenste effect.
Bij gebruik van hoge druk raden we aan om voldoende afstand te houden (minimaal 1 meter). Zo blijft de folie op zijn plek zitten.

Tot slot, wanneer je autobelettering toepast op een personenauto, dien je dit aan te geven bij de RDW. Zij veranderen dit dan kosteloos in hun systeem. Bedrijfswagens, motoren en quads hoeven niet te worden doorgegeven.