Autorijden? Eerst kennis, dan kunde

Autorijden? Eerst kennis, dan kunde

17 maart 2020 0 Door Brian

Oftewel, voordat je überhaupt maar denkt aan rijlessen, moet je eerst alles van de verkeersregels en andere zaken omtrent het gebruik van een auto weten.

Alles? Nou, verkijk je er niet op, hoor! Het is geen peulenschil, zo’n theorie examen. Laat staan dat je het goedkoop kunt noemen. We hopen dan ook maar dat je een flinke spaarrekening hebt. Niet dat we je de moed in je schoenen willen laten zakken. Wel dat je hier realistisch onder blijft. Auto rijden – en leren hoe dat moet – kost gewoon een flinke smak geld. Houd ook dat goed in je achterhoofd voordat je er goed en wel aan begint.

Dus, de druk is nu behoorlijk hoog om in één keer te slagen voor je theorie examen voor de auto. Maar wanhoop niet! Dankzij onze praktische tips kom je er wel.

Lesboek

Uiteraard zul je alle informatie die gevraagd wordt op het examen ergens vandaan moeten halen. Gelukkig heb je een ruime keuze uit verschillende methodes, zowel digitaal als fysiek. Maar bij het selecteren van een bruikbaar lesboek, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Zo wil je er absoluut zeker van zijn dat de informatie die je tot je neemt actueel is. Verkeersregels veranderen constant en naar de huidige stand van zaken zal ook op je examen gevraagd worden. Koop dan ook nooit een tweedehands boek van een paar jaar geleden maar ga na of het wel recent genoeg is uitgebracht, anders heb je er absoluut niks aan.

Lees tip:  Alles over de DOT code

Maak het leerproces bovendien overzichtelijk door ook nog eens een lesboek te kiezen dat de officiële 25 CBR categorieën hanteert. Dan ben je nog zekerder dat je ook echt leert wat er in de opgaven terug zal komen.

Leren

Bij het voorbereiden is leren één ding. Maar zeker zijn dat alles is blijven hangen? Dat is weer een heel ander verhaal. Wat je hiervoor het beste kunt doen is online proefexamens maken. Er bestaan verschillende handige tests die je een heel goed inzicht geven in de vordering van je leerproces. Nadat je de uitslag hebt gekregen, weet je precies wat je nog moet leren en waar je al wél heel goed op scoort.

Heel veel succes!