Bedrijfsbus inrichten? Wij geven 5 handige tips!

Bedrijfsbus inrichten? Wij geven 5 handige tips!

28 januari 2021 0 Door Brian

Op zoek naar een goede inrichting voor je bedrijfsbus? De inrichting van je bedrijfsbus is afhankelijk van het type bedrijf dat je runt. Voor een glazenwasser, timmerman of monteur is de inrichting van hun bedrijfswagen compleet anders. De spullen die je voor je bedrijf nodig hebt bepalen wat een handige inrichting is.

Een handige bedrijfswageninrichting is voor jou makkelijk en efficiënt, maar daarnaast laat je er ook een goede indruk mee achter bij je klant. Echter is het bedenken van een efficiënte bedrijfswageninrichting nog niet zo makkelijk als het op voorhand lijkt. Je moet hiervoor de juiste afwegingen maken. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij je bedrijfsbus op een efficiënte manier kunt inrichten.

1: Bepaal welke spullen je nodig hebt

De eerste, en tevens de belangrijkste, stap van de inrichting van je werkbus is het bepalen welke spullen je hiermee gaat vervoeren. Met deze stap ben je voorafgaand van het kopen van je bedrijfsbus al mee bezig. Voor het vervoeren van grote materialen of hulpmiddelen heb je namelijk een grotere bedrijfsbus nodig. Maar ook bij de inrichting van je bedrijfsbus moet je deze stap zeker niet vergeten. Als eerste moet je overwegen welke materialen je het meest gebruikt en welke materialen het minst. Deze overweging bepaalt de plek waar je deze spullen zal gaan neerzetten. Veel gebruikte materialen komen op de voorgrond te liggen en spullen die je minder gebruikt op de achtergrond. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede overweging maakt tussen welke spullen je wel in je bus moet hebben en welke spullen niet. Het hebben van veel materialen die je zelden of nooit gebruikt maakt je werkbus inrichting namelijk inefficiënt.

Lees tip:  Tips zodat je auto in topvorm blijft

2: Zorg ervoor dat je lading goed verzekerd staat

Bij plotseling remmen of een stikke bocht is het wel zo fijn als je gekozen bestelbus inrichting in tact blijft. Om te voorkomen dat je na elk ritje je bedrijfswagen opnieuw kunt inrichten is het van belang dat je zorgt voor een goede ladingzekering. Hier valt en staat een nette efficiënte werkbus inrichting mee.

3: Creëer extra opbergruimte met een dubbele laadvloer

Kom je ruimte tekort in je bedrijfswagen en wil je meer ruimte creëren, dat kan! Met een dubbele laadvloer voorkom je dat je werkbus overvol is ingericht. Je kunt hiermee spullen op “de grond” leggen zonder dat je hierdoor niet meer bij de spullen kunt die aan de zijkant of verder in je werkbus liggen. Daarnaast is een dubbele laadvloer handig voor het opbergen van kleine materialen. Wanneer je deze namelijk opdeelt in kleinere vakken kun je hier op een nette manier klein materiaal in opbergen zonder dat dit gaat rondslinger. Daarnaast is het hierdoor altijd in handbereik.

4: Veilig opbergen op het dak

Materialen hoeven niet persé in de bus worden opgeslagen. Als je optimaal gebruik wilt maken van je werkbus kun je kiezen voor dakdragers, een imperiaal of een opberg cilinder. Met dakdragers of een imperiaal op het dak van je bedrijfswagen kun je grotere materialen op het dak vervoeren, zoals een ladder of grote planken. Voor het opslaan van kleinere materialen op het dak kun je kiezen voor een opberg cilinder die ook afsluitbaar verkrijgbaar zijn.

Lees tip:  Waarom is rijden in de winter zo gevaarlijk?

5: Zorg voor een goede beveiliging

Het slot van je auto is niet altijd genoeg om materiaal diefstal te voorkomen. Zorg daarom dat dure materialen goed beveiligd zijn. Hier heb je veel verschillende manieren voor. Denk hierbij aan het aanschaffen van extra sloten of een alarmsysteem, zodat ook in je bus het materiaal goed beveiligd is. Zo voorkom je dat dieven, wanneer het ze lukt om in je bus te komen, iets waardevols meenemen. Daarnaast is het ook altijd verstandig om jezelf goed te verzekeren voor materiaal diefstal.