Camper huren of kopen: voor- en nadelen op een rij!

Camper huren of kopen: voor- en nadelen op een rij!

3 augustus 2021 0 Door Brian

Wil je binnenkort op reis gaan en kies je voor een echt avontuur? Dan is het kopen of het huren van een camper een interessant idee. Ga verder met lezen als je wilt weten wat de voor- en nadelen zijn van het huren en het kopen van een camper.

Voordelen van een camper huren

Er komen verschillende voordelen kijken bij camperverhuur. Zo kan je uitgaan dat je geen grote investering hoeft te maken om de camper te kopen aangezien je slechts de huur betaalt. Daarnaast heb je geen omkijken naar het onderhoud en de kosten hiervan. Ook over de stalling hoef je je geen zorgen te maken aangezien je na de huurperiode de camper gemakkelijk weer inlevert.

Nadelen van een camper huren

Naast de vele voordelen van het huren van een camper dien je ook een kijkje te nemen naar de nadelen. Bij het huren van een camper ben je afhankelijk van de beschikbaarheid tijdens de gewenste vakantieperiode. Daarnaast is de camper niet je eigendom en kan je de inrichting dus niet aanpassen.

Voordelen van een camper kopen

Kies je voor het aanschaffen van een eigen camper, ook hier komen verschillende voordelen bij kijken. Je camper is altijd beschikbaar als je op vakantie wilt gaan en je hebt zelf de vrijheid om te bepalen hoe lang je weg wilt blijven met de camper. Daarnaast kan je de inrichting naar eigen smaak en stijl indelen. Bij Oortgiese Campers hebben ze een ruim aanbod campers te koop.

Nadelen van een camper kopen

Bij het kopen van een camper komen ook nadelen kijken. Vergeet zo niet dat de aanschafprijs voor een nieuwe camper hoog kan oplopen aangezien het vaak om een grote investering gaat. Daarnaast ga je rekening moeten houden met het onderhoud van de camper en met de kosten voor de stalling. Al deze kosten komen in tegenstelling tot camperverhuur als eigenaar voor je eigen rekening.

Lees tip:  Waar moet je op letten bij een aanhangwagen kopen?

Overweeg je op reis te gaan met een camper, dan kan je gebruik maken van de bovenstaande voor- en nadelen zodat je een wel geïnformeerde keuze kunt maken tussen het kopen of huren van een camper.