De voor-en nadelen van 4-takt brommers ten opzichte van 2-takt brommers

De voor-en nadelen van 4-takt brommers ten opzichte van 2-takt brommers

26 augustus 2022 0 Door Brian

Het kopen van een brommer is een leuke maar lastige gelegenheid. Als je eindelijk al het geld bij elkaar hebt gespaard en je rijbewijs hebt gehaald, kan je dus eindelijk je brommer gaan kopen bij https://fourstrokebarn.com/. Toch is dit makkelijk gezegd dan gedaan. Wanneer het namelijk puntje bij paaltje komt, kom je er ineens achter dat er veel verschillende punten zijn waar je op moet letten als je een brommer gaat kopen. Natuurlijk kan je een brommer uitkiezen puur op het uiterlijk maar hier zal je snel spijt van krijgen. Het is dus goed dat je eerst eens gaat kijken wat er allemaal op de markt is.

Wat is een 2-takt brommer?

De 2-takt brommer wordt zo genoemd vanwege het aantal fasen dat een volledige cyclus van de werking van de motor vormt. De mechanica van een 2-takt brommer is alleen te vinden in benzinemotoren, met name in die voertuigen die een hoge acceleratie vereisen, zoals een crossmotor.

In tegenstelling tot een 4-taktmotor, vereisen 2-takt brommer dat de brandstof wordt verrijkt met olie om een correcte werking te garanderen.

De voordelen van een 2-takt brommer is dat ze zuiniger en eenvoudiger zijn dan een 4- takt brommer, dit komt omdat ze geen kleppen hebben. Daarbij ontwikkelen ze meer vermogen dan een 4-takt brommer met dezelfde cilinderinhoud. De reparatiekosten zijn voordeliger en hij weegt minder dan een 4-takt motor.

Wat is een 4-takt brommer

De 4-takt brommers worden zo genoemd vanwege het aantal fasen waaruit een volledige cyclus van de motorwerking bestaat. De mechanica van een 4-takt brommer vind je zowel in motoren die op benzine lopen als in motoren die op diesel of gasolie lopen, maar dit betekent niet dat we brandstoffen kunnen mengen, aangezien die totaal anders werken.

Lees tip:  Sloop onderdelen kopen

De voordelen van een 4- takt brommer is dat ze efficiënt en beheerst verbruiken, gemakkelijk te tanken zijn omdat benzine en olie niet gemengd hoeven te worden en dat ze een lagere CO2-uitstoot hebben.

De nadelen van een 4-takt brommer in tegenstelling tot een 2-takt brommer is dat ze een stuk zwaarder zijn en duur in de reparatiekosten. Let hier dus goed op als je een Honda Monkey kopen wilt.