De voor en nadelen van een auto leasen

De voor en nadelen van een auto leasen

27 mei 2021 0 Door Brian

Een lease auto is vandaag de dag hartstikke normaal en gebruikelijk, overal zie je ze rijden dus het moet wel een succes zijn het lease traject. Maar wat zijn nou de voor en nadelen van een lease auto. In dit blog vind je het antwoord op deze vraag en wie weet ga je na het lezen van deze tekst ook wel leasen.

De voordelen van leasen

Er zitten aan leasen heel wat voordelen, hieronder staan er een aantal voor je op een rijtje.

Vast bedrag per maand

De auto kost elke maand hetzelfde omdat je natuurlijk in termijnen betaald, je betaald dus telkens een vast bedrag aan de auto los van de benzine kosten en eventuele boetes natuurlijk. Dit scheelt natuurlijk een hoop vergeleken met als je de auto zelf moet aanschaffen en dan de wegenbelasting en ook de verzekering moet betalen voor het voertuig. 

Garantie en reparatie 

Als er iets kapot gaat aan de auto of de auto houdt er helemaal mee op heb je dus de garantie van de lease maatschappij. Voor deze service betaal je dat maandelijkse bedrag, dit is dus een flink voordeel dat je de reparatie niet hoeft te betalen aangezien je natuurlijk een contract hebt getekend waar de garantie binnen valt.

Mogelijkheid tot overname

Als het contract is afgelopen kan je natuurlijk gewoon de auto weer inleveren zonder gedoe met verkopen. Nu is er ook de optie om het leasecontract overnemen hierbij hou je dus dezelfde auto voor het maandelijkse lage bedrag wat je 2 jaar lang betaald hebt, best een goed idee die lease overnemen dus.

Lees tip:  Rij veilig in de winter

Nadelen van leasen 

Geen schadevrije jaren

Omdat je dus geen verzekering betaald bouw je automatisch geen schadevrije jaren op, dit is natuurlijk fijn als je een brokkenpiloot bent maar zonde als je nooit schade rijdt. Schadevrije jaren helpen mee om later een duurdere auto te kunnen kopen omdat je kan aantonen dat je netjes rijdt.

Uitlenen is geen optie

Omdat je natuurlijk een contract hebt dat op jou naam staat kan je je auto niet zomaar uitlenen aan een vriend van je als hij of zij de auto nodig heeft. Dit omdat de leasemaatschappij natuurlijk het contract met alleen jou heeft getekend. Uitlenen aan leden van je gezin mag gelukkig nog wel dus daar zullen geen problemen over komen.