De voordelen van een motor

De voordelen van een motor

25 maart 2020 0 Door Brian

Motorrijders worden over het algemeen als stoere gasten gezien. Maar naast het image dat een motorrijder met zich meebrengt, heeft een motor nog veel andere voordelen ten opzichte van een auto. Daarom wordt in dit artikel besproken wat de voordelen zijn van een motor ten opzichte van andere voertuigen. De tips zijn gegeven door een motorrijschool in alphen aan den rijn.

Minder last van files

Het grootste voordeel aan een motor, is dat je veel minder last van files hebt. Als auto’s met elkaar in de rij staan, kan een motor er gewoon keurig tussendoor. Tuurlijk houdt een file een motorrijder ook op, je kan immers niet met 100 kilometer per uur tussen auto’s door suizen, maar als motorrijder ben je veel sneller door de file heen. En minder files, wie wil dat nou niet? 

Avontuur

Motorrijden wordt veel meer ervaren als een avontuur, ten opzichte van als je in andere vervoersmiddelen gebruikt. Je voelt de wind langs je lichaam suizen en voelt de adrenaline door je lijf gaan als je op een motor zit. Veel motorrijders rijden dan ook niet om naar hun werk te gaan, maar vooral om even lekker een tochtje te maken. Een motor staan dus voor pure ontspanning. Daarnaast kan je ook op veel meer plekjes komen met de motor, doordat die kleiner is. Soms kun je zelfs een stukje afsnijden ten opzichte van een auto.

Je gaat er beter door rijden

Een motor brengt een risico met zich mee: als je valt kan het heel gauw je einde betekenen, of breek je veel sneller iets in je lichaam. Daarom is het belangrijk als je op de motor zit dat je geen ongelukken krijgt en je heel goed oplet. Motorrijders worden daarom veel sneller een betere chauffeur dan iemand in de auto, omdat ze op elk dingetje extra goed moeten letten. 

Motorrijles nemen? Neem een kijkje op alblas.net