De voordelen van een volgsysteem auto op een rij 

De voordelen van een volgsysteem auto op een rij 

7 februari 2022 0 Door Brian

Je hebt een bedrijf met een eigen wagenpark. Daar mag je best trots op zijn, want je hebt het goed voor elkaar. Is je wagenpark echter voorzien van een volgsysteem auto? Dit mag namelijk gewoon echt niet ontbreken. Het geeft je veel informatie en je kunt er behoorlijk veel mee met zo’n volgsysteem auto. Wellicht zelfs veel meer dan dat je zelf zou kunnen bedenken. Daarvoor is deze korte blog bedoeld. Je zult een idee krijgen over wat je eigenlijk met een volgsysteem auto kunt en hoe je dit dus kan gaan inzetten voor je eigen bedrijf. Je zult er 100% zeker blij mee zijn, met zo’n volgsysteem auto. 

Een controle van je werknemers

Ten eerste zorgt het eigenlijk voor een extra controle. Rijden je werknemers wel echt de goede route of wijken ze stiekem toch af om lekker thuis te kunnen rondhangen in jouw kostbare tijd? Je hoeft echt niet de politieagent uit te gaan hangen. Vaak is het besef dat je gevolgd kan worden al genoeg voor een werknemer om zich gewoon keurig aan de afgesproken route te houden. Natuurlijk wil je dat een werknemer zich aan de route houdt. Zo worden brandstofkosten niet onnodig hoog en er wordt geen kostbare tijd verspilt. Een volgsysteem auto dient gewoon als een kleine controle dat de route wel echt wordt aangehouden. 

Via Google Maps kun je eenvoudig de locaties nader checken.

Een factuur kunnen beargumenteren dankzij een volgsysteem auto

Als je kilometers moet maken voor klanten, laat je deze kilometers uiteraard ook betalen door de klant zelf. Elke kilometer kost immers tijd en benzine. Gaat een klant in discussie over het aantal kilometers omdat dit zogezegd minder zou moeten zijn dan dat jij hebt aangegeven? Die discussie is gauw over zodra jij de gegevens laat zien over de gemaakte rit. Zo kun je de klant laten zien welke route er is gereden en ook hoeveel kilometers er gemaakt zijn. Met een volgsysteem auto wordt het dus daadwerkelijk mogelijk gemaakt om het aantal kilometers op een factuur te kunnen beargumenteren. Wel zo fijn. 

Lees tip:  Hoe koopt u uw eerste auto

Het zorgt voor besparing

Tot slot kan er gekeken worden of routes niet toevallig korter kunnen. Je zal dan besparen op brandstof en mogelijk op de reistijd van de routes die worden gereden. Dit zijn alle twee factoren die weer invloed hebben op het geld. Hoe minder brandstof je gebruikt en hoe korter de reistijd, hoe meer geld je bespaart. Vanzelfsprekend wil je er alles aan doen om zo min mogelijk geld kwijt te zijn.Een volgsysteem auto kent dus veel meer voordelen dan je zou denken. Je hebt er waarschijnlijk ook nooit echt bij stil gestaan. Een dergelijk systeem dient dus als extra controle voor al je werknemers, het wordt mogelijk gemaakt om de kilometers op een factuur te kunnen beargumenteren en ook kan er mogelijk gekeken worden naar kortere routes door het inzicht die je krijgt. Ga vandaag nog op zoek naar een geschikt volgsysteem van Tracemaster voor je wagenpark! Het kent gewoon tal van voordelen. Schaf ze dus maar snel aan en kom er zelf achter.