Deze spullen zijn onmisbaar in een auto

Deze spullen zijn onmisbaar in een auto

19 augustus 2021 0 Door Ilonka

Een rijbewijs en gevarendriehoek in de auto hebben liggen, het zijn onmisbare items voor iedere automobilist. Maar wat zijn nog meer onmisbare accessoires die niet in je auto mogen ontbreken, als je op pad gaat? Wij hebben een aantal handige accessoires auto voor je op een rijtje gezet. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder om daar achter te komen.

1. Telefoonhouder


Als je geen Bluetooth carkit in de auto hebt, dan moet je in oplossingen denken om alsnog handsfree te kunnen bellen. Hoe je makkelijk en veilig kunt bellen in de auto? Door een telefoonhouder aan te schaffen. De oplossing kan soms zo simpel zijn. En het mooie is: Een autohouder kost geen rib uit je lijf. Wie er toch voor kiest om een telefoon vast te houden of te gebruiken bij deelname aan het verkeer, mag rekenen op een forse boete van €340. En dat is overigens niet zonder reden, want afleiding in het verkeer speelt in 68% van de verkeersongevallen een rol.

2. Een smartphone auto-oplader


Nu we toch in de telefoon-accessoires blijven hangen: Heb je al nagedacht over een auto-oplader voor je smartphone? Het is weliswaar geen eerste levensbehoefte, maar wel verdomd handig om bij je te hebben. Een telefoon met lege accu stemt weinig mensen vrolijk, dus met auto-oplader voor je mobiele telefoon ben je verzekerd dat je altijd bereikbaar blijft.

3. Pech- en noodartikelen


Je hoopt dat het je nooit overkomt, maar toch moet je goed voorbereid op pad gaan. Een kant-en-klare EHBO-koffer speciaal voor onderweg, reservelampen, een reserveband, een gevarendriehoek, veiligheidsvest en een spuitbus met vulschuim kunnen in sommige situaties toch wel heel erg handig zijn om in je auto te hebben liggen. Zo is een spuitbus met vulschuim een snelle oplossing bij een lekke band. En ook een set reservelampen in de auto hebben liggen, is iets wat niet op waarde onderschat mag worden. Autoverlichting speelt namelijk een cruciale rol. Als de lampen vervangen moeten worden, en je wordt aangehouden vanwege defecte autoverlichting, dan staat het de politie toe om een boete uit te schrijven van €90 tot maar liefst €140 per aanhouding.