Dit zijn de voordelen van zakelijk leasen

Dit zijn de voordelen van zakelijk leasen

9 augustus 2022 0 Door Bob

Een auto leasen is een geweldige manier om geld te besparen voor bedrijfseigenaars. Wanneer je een auto leaset, betaal je voor de auto op lange termijn, wat veel minder duur is dan de volledige prijs vooraf te betalen en de auto vervolgens te financieren. Je kan een auto voor meerdere jaren tegelijk leasen, waardoor je geld kunt besparen op rente en maandelijkse betalingen. Je kan ook kiezen voor jouw eigen maandelijkse betaling, afhankelijk van hoeveel je wilt uitgeven elke maand, dat is fijn als je op een beperkt budget zit. Dat is de reden waarom zo veel mensen die eigenaar zijn van bedrijven profiteren van het leasen van auto’s als ze nodig hebben. Of ze hem nu nodig hebben voor persoonlijk of zakelijk gebruik, ze kunnen krijgen wat ze nodig hebben met weinig gedoe. Ze kiezen het soort auto dat ze willen en beginnen dan elke maand met betalen tot ze het hele bedrag hebben afbetaald.

De grootste voordelen van zakelijk leasen

Een auto leasen is een goede manier om de auto te kopen die je nodig hebt zonder de bank te breken. Je kunt bijvoorbeeld zakelijk leasen via LeaseParcours. Als je voor zaken rijdt, zijn er verschillende voordelen van leasen in plaats van kopen.

Wanneer je eigenaar bent van een auto, ben je verantwoordelijk voor alle bijbehorende kosten. Dit betekent dat je, of je hem nu gebruikt of niet, altijd zaken als verzekering en onderhoud moet betalen. Wanneer je de auto gebruikt, moet je ook betalen voor benzine. Als jouw baan niet vereist dat je een auto hebt, kan het bezit ervan duur zijn.

Lees tip:  Camera’s op de weg

Wanneer je echter leaset, worden deze onderhoudskosten gedekt door de leasemaatschappij. Dit maakt jouw werk eenvoudiger omdat je een deel van de kosten van het bezit van een voertuig elimineert. Je kan ook geld besparen op benzine omdat jouw bedrijf het grootste deel van jouw kilometers voor zijn rekening neemt. Naast deze voordelen biedt leasen ook meer flexibiliteit in termen van wanneer en hoe je met het voertuig rijdt. Als je bijvoorbeeld tijdens het woon-werkverkeer werkt en het grootste deel van jouw reizen elke dag tussen 10 uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags maakt, kan leasen ervoor zorgen dat jouw auto altijd beschikbaar is wanneer je hem nodig hebt, ook al hoef je er niet noodzakelijk elke keer in te rijden als hij beschikbaar is voor gebruik.