Drie redenen om een private lease af te sluiten

Drie redenen om een private lease af te sluiten

2 augustus 2022 0 Door Brian

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een auto te leasen in plaats van eentje te kopen. Dat is ook best logisch, aangezien het eigenlijk helemaal niet veel duurder is om een auto te leasen. Vaak is het zelfs gunstiger, omdat je in veel gevallen het spaargeld niet zomaar hebt liggen of kwijt wil, en bij het afsluiten van een lening komt ook veel kijken. Een private lease is dan helemaal geen slechte keus! Twijfel je nog over het wel of niet afsluiten van een private lease? De volgende redenen zullen je waarschijnlijk helpen in het maken van deze keuze.

Kies het model dat het beste bij jou past

Bij een private lease used kun je vaak uit allerlei modellen auto’s kiezen. De nieuwste elektrische auto of een goedkope en simpele auto. Het mooie is dat als je leaset, je kunt gaan voor een auto die je altijd al wilde maar in één keer zelf niet zou kunnen betalen. Het leasen van zo’n auto is dan ideaal. Eindelijk kun je eens meemaken hoe het is om elektrisch te rijden, of om in een heel ander soort auto te rijden dan je voorheen gedaan hebt. Het is jouw feestje, dus kijk lekker rond naar beschikbare occasions en kies voor het model dat jou het meest aanspreekt!

Bepaal zelf hoe veel je betaalt

Als het gaat om leasen, kun je het zelf helemaal zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Kies je voor een duur model of juist een goedkoop instapmodel? Een gebruikte of een nieuwe auto? Een contract van een jaar of eentje van vier jaar? Al deze factoren kunnen het bedrag dat jij maandelijks betaald erg beïnvloeden. Heb je dus een laag budget? Kies dan voor een gebruikte occasion leasen, of kies met een hoger budget juist voor een mooie moderne auto. Het is helemaal aan jou! Ook kun je bij veel leasebedrijven vooraf al een deel betalen, wat je maandelijkse kosten ook omlaag zal brengen. Erg handig, zo kun je bijvoorbeeld je oude auto verkopen en (een deel van) de kosten in je nieuwe leaseauto steken.

Lees tip:  Vier voordelen van een achteruitrijcamera

Flexibel rijden als het jou uitkomt

Aangezien je dus zelf kunt bepalen hoe veel je betaalt in combinatie met een contract naar keuze, kun je ook zelf kiezen hoe lang je de auto leaset. Kies je voor bijvoorbeeld een jaarcontract, hoef je ook niet bang te zijn dat je je bijvoorbeeld bedenkt of dat jouw situatie na een bepaalde tijd verandert wat resulteert in het niet meer willen houden van het leasecontract. Had je een jaarcontract, dan ben je er na dat jaar dus ook gewoon vanaf. Ook is het mogelijk om voor korte periodes te leasen, bijvoorbeeld zelfs maar een maand. Kijk voor dit soort contracten eens rond bij verschillende leasebedrijven.