Droom jij van een eigen camper? Let hierop wanneer je er een wilt kopen

Droom jij van een eigen camper? Let hierop wanneer je er een wilt kopen

22 november 2022 0 Door Bob

Zie jij jezelf al helemaal rondrijden in een camper door de mooiste landschappen, steden en kamperen op iedere prachtige plek die je onderweg tegenkomt? En droom jij ervan om hier werkelijkheid van te maken? Dan zijn er verschillende zaken waar je op moet letten wanneer je een camper wilt aanschaffen. Welke punten dit zijn behandelen we allemaal in deze blog. 

Bouwjaar

Campers zijn er al jaren. Vanaf 1921 is de eerste camper op de markt gebracht en vandaag de dag zie je ze steeds meer rijden op de wegen en gekampeerd staan op de parkeerplaatsen. Vanwege het lange bestaan van de camper zijn er vele type campers in de verkoop die erg oud zijn. Hoe ouder de camper is, des te minder lang gaat een camper mee. Bovendien rijden oude camper minder zuinig dan nieuwe. Zorg dus tijdens de zoektocht naar een camper ervoor dat je kijkt uit welk bouwjaar de camper komt. Wanneer je hierop anticipeert haal je veel meer en langer plezier uit je camper. 

Ideale te maken kilometers

Een ander belangrijk criterium is om te weten hoeveel kilometers je wenst te maken met je toekomstige camper. Wil je de wereld rondreizen? Dan moeten de technische aspecten van een camper goed in orde zijn. Je kunt misschien wel een vrij nieuwe camper vinden, maar het kan zo zijn dat de accu en motor niet meer in goede staat is omdat er al heel veel in is gereden. 

Grootte en budget

Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar wat jou wensen zijn qua comfort. Hoe groot wil je dat je camper is? Wil je ruimte voor een tafel of bureau? Hoe groot moet je keukenblokje zijn en moet er een toilet in de camper zitten? Denk ook goed na over het budget die je bereid bent uit te geven. 

Lees tip:  Tips bij het kopen van een tweedehands auto

Makkelijk weer te verkopen

Veel mensen schaffen een camper aan om er tijdelijk in rond te rijden en te kamperen. Ben jij hier een van? Dan kun je na afloop eenvoudig je camper verkopen. Je hoeft dan geen advertentie te maken. Je benadert simpelweg een camper opkoper. Zij geven jou dan een eerlijk bod, regelen het vrijwaringsbewijs van de camper en jij ontvangt je geld.