Een aannemer kan niet zonder een heftruck

Een aannemer kan niet zonder een heftruck

26 maart 2020 0 Door Brian

Mijn hele familie bestaat uit bouwers. Mijn opa’s vader begon in zijn tijd als timmerman. Mijn opa nam dit beroep over en mijn vader is uiteindelijk aannemer geworden. Ik voelde zelf meer voor het vakgebied architectuur. Wel heb ik voordat ik officieel in dit vakgebied ging werken jarenlang bij mijn vader zijn bedrijf gewerkt. Ik vond het heel erg gaaf om zon intensief met mijn handen te werken. Dit geeft een heel voldaan gevoel. Vooral als je na een lange dag werken in de warme zon naar je blaren keek. Voor iemand die helemaal niet bekend is met de aannemerij klinkt dit misschien gek, maar voor ons gaf dit de grootste voldoening. Je zou het kunnen vergelijken met je hand vol blaren na een dag hard te hebben gewerkt in de sportschool. Dit geeft dezelfde soort gevoel. Ondanks de tevredenheid die ik haalde uit mijn werk wilde ik minder met het bouwen zelf bezig zijn, en meer met het ontwerpen van. Om deze reden ben ik op latere leeftijd weer naar school gegaan. Om precies te zijn, de studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Bij deze studie staat architectuur heel erg hoog in het vaandel.

Eigen huis

Ik woon samen met mijn vriendin in het oosten van het land. Hier woont ook het grootste deel van onze familie. Het drukke Nijmegen, waar we op het moment woonde, beviel ons niet meer. We besloten om te gaan kijken naar stukken grond rondom de stad. Veel projectontwikkelaars deden hier aan verkoop van kavels. Samen met mijn vriendin besloot ik om mijn eigen huis te gaan ontwerpen. Mijn vader wilde dit graag bouwen voor lagere kosten dan normaal. Hierdoor had ik nog meer vrijheid in het artistieke proces dat ik als architect doorliep. Kosten zijn vaak de reden dat een architect zich moet inhouden met zijn ontwerp.

Bouwen

Vroeg in de ochtend begonnen de werkzaamheden. Meestal begint een aannemer zo rond 6 uur al met aanwezig zijn op de bouwplaats. Maar omdat mijn vader mij heel graag wilde helpen was hij er al om 5 uur! Hij zette de koffie klaar en warme de keet alvast op. Rond een uur of 6 kwam de eerste heftruck met spullen het terrein opgereden. De kavel was bovengemiddeld groot. Hierom moesten de spullen over beste grote afstanden worden verplaatst. Ik was heel erg blij dat mijn vader zo graag wilde helpen. Als ik zag hoeveel werk er moest worden verricht was dit ook zeker nodig!