Een auto kopen bij een autobedrijf

Een auto kopen bij een autobedrijf

26 maart 2020 0 Door Stefan

Auto’s kun je tegenwoordig overal op het internet vinden. Ze worden te koop aangeboden door dealers, handelaren, particulieren en autobedrijven. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe of tweedehandse auto, is het internet dan ook een prima middel om je te oriënteren. Toch is het raadzaam om langs te gaan bij een autobedrijf wanneer je van plan bent een auto te gaan kopen. Zij kunnen je namelijk naast de auto nog veel meer diensten bieden. Denk bijvoorbeeld aan een onderhoudsbeurt of een Apk-keuring. Zo ga je in ieder geval veilig op pad.

Onderliggende mankementen

Wanneer je een auto op het oog hebt en je hebt deze gespot op het internet, zijn de onderliggende mankementen niet altijd zichtbaar. Soms vermeldt de verkoper wel of het een schadeauto is en of er wat kleine dingen aan gebeuren moeten, maar dat is lang niet altijd het geval. Bij een autobedrijf met BOVAG garantie, weet je zeker dat je goed zit. Zo heeft ook Autobedrijf Ferdy Snijders uit Emmen het BOVAG keurmerk. Koop je bij dit autobedrijf een auto, dan krijg je zes maanden garantie. Dat betekent dat wanneer er onderliggende mankementen aan de auto zijn, die je tijdens de koop niet hebt gezien, de reparatie zonder kosten voor je gedaan wordt.

Auto laten onderhouden

Je kunt een auto kopen, maar je kunt ook een auto leasen. In beide gevallen heeft een auto zo nu en dan een onderhoudsbeurt nodig. Er zijn grote en kleine onderhoudsbeurten, waarbij de auto op veel verschillende punten wordt nagekeken. Zo worden de remmen nagekeken, de vloeistoffen ververst en de filters vervangen. Tijdens een grote beurt wordt de auto uiteraard op meer punten nagekeken dan een kleine beurt. Dit neemt dan ook wat meer tijd in beslag. Ook wanneer je een lease-auto hebt, dient deze zo nu en dan voor een onderhoud te worden weggebracht. Dit kan niet bij alle autobedrijven. Kijk daarom eerst of jouw autobedrijf wel een BOVAG Lease Service Center keurmerk heeft.

Lees tip:  WERELDPREMIERE: AUTOMOBILI PININFARINA ONTHULT BATTISTA ANNIVERSARIO

De werkplaats van een autobedrijf

Een professioneel autobedrijf beschikt veelal over een ruime werkplaats. In deze werkplaats kunnen de auto’s goed worden nagekeken en worden gerepareerd indien dat nodig mocht zijn. Een verzorgde werkplaats is erg belangrijk. Zo weet je zeker dat jouw auto goed behandeld wordt. De werkplaats van Autobedrijf Ferdy Snijders uit Emmen werd door het vakblad AMT verkozen tot meest verzorgde werkplaats van Nederland.