Een auto uit Duitsland, hoe doe ik en waar moet ik op letten?

Een auto uit Duitsland, hoe doe ik en waar moet ik op letten?

23 mei 2022 0 Door Brian

Je bent tot de conclusie gekomen dat je een nieuwe auto wilt kopen. Je weet welk merk je wilt en welke opties, alleen de enige versie die je in Nederland kan vinden is het net niet en is veel duurder dan verwacht. Dan is het een goed idee om op de Duitse markt te kijken. Auto import Duitsland is de oplossing. Auto import Duitsland heeft veel voordelen, in deze blog leggen we je graag de voordelen uit en leggen we je uit over het importeren van een auto.

De voordelen van een auto importeren

het importeren van een auto is tegenwoordig steeds populairder aan het worden. Voornamelijk de Duitse occasions zijn populair geworden voor de Nederlanders. Dit komt doordat een auto importeren in het algemeen veel voordelen heeft, maar vooral auto import Duitsland heeft veel voordelen. We hebben de voordelen hieronder op een rijtje gezet voor je.

Een grotere markt

De auto markt in Duitsland is velen malen groter dan die van Nederland. Maar liefst 6x zo groot als de Nederlandse automarkt. Naast het grote aanbod zijn de auto’s ook een stuk luxer in Duitsland. De fabriek geeft ze namelijk sneller een grote motor mee en de auto’s krijgen vanuit de fabriek veel opties. Daarbij is het aanbod van jonge occasions groot omdat het normaler is om in Duitsland je auto na een paar jaar in te ruilen voor een nieuwe.

Aantrekkelijke prijzen

Naast het grote aanbod is de prijs ook beter in Duitsland. Auto’s zijn hier een stuk goedkoper dan in Nederland, dit geldt voor nieuwe, maar ook voor gebruikte auto’s. Duitse inwoners krijgen namelijk een betere prijs van de Duitse automerken, wat leidt tot betere inkoopprijzen. Een groot voordeel van een auto importeren is dus het grote prijsvoordeel.

Lees tip:  Tips om in een keer te slagen voor je rijexamen

BPM-voordeel

Naast goedkopere aankoopprijzen is er nog een financieel voordeel te behalen. In Nederland ben je verplicht om BPM (belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen) te betalen. Echter is het voordeel bij een gebruikte auto importeren dat je niet het volledige BPM bedrag hoeft te betalen. Omdat de waarde van het voertuig daalt, daalt de BPM ook. Zo hoef je alleen nog het rest BPM te betalen bij het importeren. Gespecialiseerde import bedrijven kunnen er gemakkelijk voor zorgen dat je 15 tot 25 procent kunt besparen op de rest BPM.

Hoe importeer je een auto uit Duitsland?

Nu je de voordelen weet wil je natuurlijk ook weten hoe je de auto kunt importeren. Dat leggen wij je ook graag uit. Het is niet geheel eenvoudig, er moeten een aantal zaken geregeld worden en je wilt niet tegen onverwachtse kosten, problemen of zelf schade aanlopen. Daarom hebben wij een aantal stappen opgesteld zodat je veilig een auto kunt importeren.

  1. Zoek een auto, gebruik veilige sites en bespreek indien mogelijk met een importeur. Wanneer je het importeren bij een specialist regelt, ben je er van verzekerd dat je niet wordt opgelicht.
  2. Controleer of alle documenten kloppen. Je wilt er niet later achter komen dat de auto documenten mist.
  3. Reken de totale aanschafkosten uit.
  4. Koop de auto.
  5. Transporteer de auto naar Nederland, doe dit zelf door te rijden of laat de auto door iemand hierheen rijden of transporteren.
  6. Laat de RDW de auto keuren.
  7. Doe de BPM-aangifte bij de belastingdienst. En geef de auto een Nederlands kenteken.