Een elektrische fiets op afbetaling kopen: hier moet je op letten

Een elektrische fiets op afbetaling kopen: hier moet je op letten

12 januari 2022 0 Door H. Pieters

Net als met zoveel grote aankopen het geval is, kun je ook een elektrische fiets op afbetaling kopen. En dat is een uitstekend idee als je geen groot bedrag ter beschikking hebt, maar toch meer wilt bewegen en er vaker met de fiets op uit wil trekken. Misschien ben je van plan om met de fiets en het openbaar vervoer naar je werk te gaan, zodat je er zelf gezonder van wordt en het milieu een plezier doet. De hoeveelheid benzine die je gebruikt zal ook naar beneden gaan. Door een elektrische fiets op afbetaling te kopen spreid je de betalingen en maak je het allemaal wat overzichtelijker en beter behapbaar. De onderstaande informatie vertelt je dan exact waar je op moet letten voordat je je fiets bestelt.

Een elektrische fiets op afbetaling is altijd duurder

Als je kijkt naar de kleine maandelijkse betalingen die je moet doen om je elektrische fiets te kopen, dan lijkt het altijd alsof je een geweldige deal te pakken hebt. Maar waar het echt om draait is het bedrag onder de streep en wat je uiteindelijk betaalt voor je elektrische fiets met een dergelijke regeling. De beste deal is dan de deal waarbij dat getal het laagste is. Ga op zoek naar specialisten die je een elektrische fiets op afbetaling aanbieden zonder rente. En als ze wel rente vragen, zorg er dan voor dat dat zo laag mogelijk is. Iets kopen op afbetaling is eigenlijk altijd duurder en dat weet je voordat je eraan begint. Je hebt controle over hoeveel duurder dat is.

Lees tip:  Rij veilig in de winter

Afbetalingen die je je kunt veroorloven

Zorg er ook voor dat je geen overeenkomst aangaat waarbij je bedragen moet aflossen die je maandelijks in financiële problemen kunnen brengen. Je gaat een langdurige overeenkomst aan en het is mogelijk dat jouw financiële situatie tijdens deze aflosperiode verandert. Kies daarom alleen een overeenkomst uit waarbij de bedragen je niet nerveus maken. Je moet je niet elke maand gaan afvragen waar het geld nu weer vandaan moet komen. Door voor een elektrische fiets op afbetaling te kiezen, kun je je mogelijk een beter en luxer model veroorloven. Maar zorg ervoor dat je de afbetalingen gemakkelijk kunt missen, om problemen in de toekomst te voorkomen.

VanSprint | Uw e-bike specialist

Lees de kleine letters

Een laatste punt om op te letten als je een elektrische fiets op afbetaling koopt, is de inhoud van het contract. Lees de kleine letters goed door en zorg ervoor dat je je daar comfortabel bij voelt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je de aflossing sneller wilt doen? Wat gebeurt er als je je niet aan de overeenkomst kunt houden? Dit zijn allemaal zaken die vaak in de kleine letters besproken worden en die voor jou wel bijzonder belangrijk zijn. Lees ze daarom goed door, vraag om opheldering als je iets niet begrijpt en koop nooit een elektrische fiets op afbetaling zonder dat je exact begrijpt waar je voor tekent.