Een geschikte autolak spuitbus kopen

13 februari 2023 0 Door Admin_SEO

Als je lelijke krassen hebt in de lak van je auto kun je deze in veel gevallen gelukkig zelf weer herstellen. Kijk wel eerst goed hoe diep de kras in je lak is. Als de kras ondiep is en alleen in de coating zit, kun je de schade vaak herstellen met een autolakstift. Als de schade dieper zit en je ziet wit of zelfs metaal in de kras, dan moet je waarschijnlijk een autolak spuitbus kopen. In onderstaande blog lees je hoe je een geschikte autolak spuitbus kunt uitkiezen voor jouw auto. 

De goede kleur autolak spuitbus kopen

Als eenmaal weet dat de kras in je autolak zo diep is dat je aan een lakstift niet voldoende hebt moet je een autolak spuitbus gaan kopen. Koop niet alleen een autolak spuitbus maar ook een primer. Een primer zorgt ervoor dat de nieuwe lak veel beter hecht aan het te behandelen oppervlak. Vervolgens is het natuurlijk heel erg belangrijk dat je juiste kleur autolak spuitbus koopt. Dit lijkt gemakkelijk maar er zijn veel kleuren die op elkaar lijken. Als je zeker wilt weten dat je exact de goede kleur hebt kun je het beste even kijken in het boekje dat je hebt gekregen bij levering van je auto. Hier staat het exacte kleurtype in benoemd. Als je het boekje niet meer hebt kun je jouw auto vaak ook online opzoeken en op deze manier achter het exacte kleurtype komen.

De schade correct herstellen

Om de schade aan je auto goed te herstellen is het belangrijk dat je een stappenplan volgt. Zorg er bij deuken en diepe krassen bijvoorbeeld eerst voor dat je een plamuurlaag aanbrengt met plamuur en een plamuurmes. Vergeet ook niet eerst verharder aan de plamuur toe te voegen. Schuur de plek vervolgens op met schuurvellen. Als er fijne plekjes zijn die je niet met een lakstift kunt behandelen kun je deze plekjes nat schuren met schuurpapier met een fijne korrel. Laat dit schuurpapier voor gebruik eerst een paar uur weken. Let erop dat je het papier bij gebruik continue nat houdt. 

Lees tip:  Zo vervang je de schokdempers van je auto

Welke soorten autolak heb je nodig?

Zoals eerder aangegeven heb je voor het herstel van de schade aan je auto niet alleen gekleurde autolak nodig maar ook een primer. Daarnaast heb je voor een mooie hoogglans bescherming ook nog blanke lak nodig. Als je de schade eenmaal hersteld hebt volgens het stappenplan wil je immers wel dat je auto zo lang mogelijk krasvrij blijft. Ook zul je zien dat de plek die je hersteld hebt na bewerking mat opdroogt. Voor een mooi hoogglans effect kun je dus blanke lak aanbrengen. Deze beschermt dus niet alleen, maar zorgt ook voor een mooi glanzend effect. Voor het beste resultaat spuit je twee lagen glanslak op. Elke laag moet tien minuten drogen voor het mooiste resultaat. Als je alle stappen goed hebt uitgevoerd is er niets meer te zien van de schade en is je auto weer zo goed als nieuw. Om de lak nog glanzender te maken kun je de auto natuurlijk altijd nog even oppoetsen.