Een geschikte laadpaal voor in huis bestellen 

13 november 2023 0 Door H. Pieters

Sta je op het punt om een laadpaal voor in huis te bestellen? Dat kan best een prima keuze zijn om te maken. Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om over te gaan tot het aankopen van een elektrisch voertuig. Indien jij ook één van deze mensen bent zal je naar alle waarschijnlijkheid wel over de mogelijkheid willen beschikken om dit voertuig op te laden bij je thuis. Het aankopen van een laadpaal of een zogenaamde wallbox is dan een uitstekende keuze om te maken. Wil jij ook graag kunnen achterhalen wat er nu precies een geschikte laadpaal is voor in jouw woning? Dan kunnen we je alleen maar aanbevelen om rekening te houden met de informatie die je hieronder aantreft.

Waarom een laadpaal voor in huis kopen? 

Een laadpaal voor in huis kopen brengt in de praktijk tal van interessante voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel heeft uiteraard te maken met het praktische aspect waar je op kan rekenen. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat je bij het ontbreken van een laadpaal in je eigen woning altijd aangewezen bent op de publiekelijke exemplaren die in de buurt zijn terug te vinden. Op zich hoeft dat uiteraard niet meteen een groot probleem te zijn, maar praktisch is het niet echt. Dit gezegd hebbende is dit zeker niet het enige voordeel waar je op kan rekenen. Buiten bovenstaande is het zo dat je met een laadpaal voor in huis aardig wat kan besparen op de verbruikskosten van je voertuig. Dat is het gevolg van het feit dat je ze bijvoorbeeld kan combineren met zonnepanelen. In dat geval wordt er gebruik gemaakt van zonne-energie voor het opladen van je auto waardoor een oplaadbeurt je als het ware helemaal niets kost. Het financieel voordeel dat je op deze manier weet te realiseren spreekt in de praktijk uiteraard alleen maar voor zich. 

Lees tip:  “Ik bel je zo terug” En andere manieren om veilig de telefoon in de auto te gebruiken. 

Aandachtspunten om rekening mee te houden 

Ga je een laadpaal voor in huis aankopen? Dan zijn er uiteraard verschillende zaken waar je aandachtig voor moet zijn. Enkele belangrijke aandachtspunten zijn dan ook de onderstaande:

  1. Kies je voor het aankopen van een slim of voor een standaard exemplaar?Kies je voor een gewone laadpaal of voor een design exemplaar? 

Hou buiten bovenstaande factoren ook altijd rekening met het vermogen waar de paal over dient te beschikken en het type aansluiting waarvan sprake moet zijn. Alleen door met al deze verschillende zaken rekening te houden kan je rekenen op de meest optimale laadpaal voor in jouw huis. 

Hoeveel kost een laadpaal bestellen voor in huis?

Tot slot zal je bij het aankopen van een laadpaal voor in huis eveneens de nodige aandacht willen besteden aan de kostprijs die eraan verbonden is. Gemiddeld is het zo dat je voor het aankopen van een laadpaal rekening mag houden met een prijskaartje van tussen de 500 en 2.000 euro. Deze kosten zijn exclusief de mogelijke meerprijs voor het aanpassen van de meterkast evenals het mogelijks moeten verzwaren van de elektriciteit in je woning. Wil je graag niet voor een financiële verrassing komen te staan? Dan spreekt het voor zich dat je er altijd goed aan doet om een offerte aan te vragen op maat van jouw specifieke wensen en situatie. Zoveel spreekt voor zich.