Een hele mooie dag om te cruisen op je scooter

Een hele mooie dag om te cruisen op je scooter

4 maart 2020 0 Door Brian

Stel je voor: een heerlijke zomerdag, de vogels tjilpen en je hebt afgesproken om met je vrienden lekker een drankje te doen op het terras. Eindelijk kan het weer!

Comfortabel cruisen op je scooter

Jij komt sowieso op tijd want je bent sinds kort eigenaar van je eigen scooter! Een sportief model, die echt bij je past. Nu hoef je je niet meer in het zweet te werken op een oude fiets. Je hebt er lang voor gespaard en je ouders hebben ook een deel ingelegd. Voor de verkoop is hij helemaal nagelopen en je hebt 2 jaar garantie. Veiligheid staat voorop! Mocht je bijvoorbeeld ooit een nieuwe scooter uitlaat nodig hebben, dan is dat zo geregeld.

Keuzes, keuzes

Je vond het wel moeilijk om de juiste keuze te maken. Voor welk merk zou je willen gaan en waar moet hij allemaal aan voldoen? De lengte van je lichaam speelt bijvoorbeeld ook een rol in het kiezen voor de juiste banden en je wil het milieu liever niet te veel belasten. Ook besef je steeds meer dat het best een verantwoordelijkheid is om op een scooter te rijden. Je bent erop gebrand om goed op te letten in het verkeer en houd dus bewust je mobiel in je broekzak. Verder is het best veel werk: tanken, schoonhouden, banden op peil houden. Je voelt je er wel heel volwassen mee en slaat letterlijk nieuwe wegen in.

Groen van jaloezie

Je vrienden zijn heel blij voor je, maar je merkt ook wel dat ze best jaloers zijn. Vooral omdat je met zo’n scooter veel aandacht trekt. Iets wat wel in je nadeel werkt: je moeder heeft je verplicht om een helm te dragen. Een helm! Als er iets afstotend werkt. Hier pesten ze je dan ook genadeloos mee. Jij wacht gewoon geduldig af tot er iemand bij je achterop wil en tot die tijd ontdek jij Nederland!

Lees tip:  Het gebruik van laadpalen