Een nieuwe auto? Dit zijn de mogelijkheden!

Een nieuwe auto? Dit zijn de mogelijkheden!

11 maart 2020 0 Door Brian

Rijdt jouw huidige auto de laatste tijd niet echt lekker meer? Of krijg je hem zelfs al helemaal niet meer aan de praat? Je kunt in dat geval mogelijk enige tijd een auto lenen van een vriend, kennis of familielid. Je bent zo voor even uit de problemen, maar uiteindelijk schiet je er natuurlijk niet veel mee op. Waarom niet? Omdat het probleem met jouw huidige auto nog steeds aanwezig blijf. Breng jouw auto daarom altijd zo snel mogelijk naar de garage wanneer deze niet meer werkt. Mogelijk krijgen zij hem nog weer aan de praat. Is dit niet het geval? Of kost reparatie je (te) veel geld? Dan wordt het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe auto. In dat geval heb je verschillende mogelijkheden. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje!

Auto kopen

De meeste mensen gaan bij een garage langs wanneer zij een nieuwe auto moeten hebben. Op zich logisch, want de meeste garages hebben behoorlijk wat auto’s op voorraad. Je kijkt allereerst natuurlijk of er een voertuig tussen staat dat jouw aandacht trekt. Is dit het geval? Dan ga je uiteraard niet direct over tot aankoop. Nee, want je wilt ook weten of het voertuig lekker rijdt. Om hier achter te komen, maak je een proefrit. Je voelt zo zelf of de auto prettig rijdt en of je comfortabel zit. Wij raden je aan altijd een proefrit te maken in meerdere voertuigen. Zodoende merk je goed wat de verschillen zijn. Dit maakt het makkelijker om uiteindelijk een auto te kiezen. Heb je een fijne auto gevonden? Onderhandel dan altijd over de prijs. Bij de meeste auto’s kun je namelijk nog wel wat van het aankoopbedrag af krijgen.

Lees tip:  Tips om in een keer te slagen voor je rijexamen

Private lease

Het nadeel van een auto kopen is dat je in één keer een grote som geld neer moet tellen. Niet iedereen heeft echter veel geld op zijn spaarrekening staan. Je kunt in dat geval voor een tweedehands auto kiezen. Hier betaal je namelijk aanzienlijk minder voor. Probleem is alleen dat je niet precies weet hoe het met de staat van de auto zit. De auto is namelijk al door één of meerdere personen gebruikt. Wil je per se een nieuwe auto rijden? Dan is private lease misschien wel wat voor jou. Je krijgt in dit geval de beschikking over een nieuwe auto, maar je betaalt hier geen groot bedrag voor. Hoe dit mogelijk is? Doordat de auto niet jouw eigendom wordt. De auto wordt namelijk aangekocht door een leasemaatschappij. Om in de nieuwe auto te kunnen rijden, betaal je maandelijks een vast bedrag. Dit doe je over een contractueel vastgestelde periode, die vaak drie tot vijf jaar is. Bijkomend voordeel van private lease is dat je geen kosten maakt voor onderhoud, reparatie, verzekering en belasting. Dit maakt allemaal onderdeel uit van het leasecontract. Deze kosten zijn dus voor rekening van de leasemaatschappij.

Zakelijk leasen

Er zijn werkgevers in Nederland die hun werknemers de mogelijkheid bieden zakelijk te leasen. Ze bieden jou in dat geval dus een auto van de zaak aan. Zakelijk leasen is dus wel degelijk anders dan private lease. Wanneer je als werknemer zakelijk leaset kan dit een aantal nadelen voor jou hebben. De Belastingdienst gaat er namelijk standaard van uit dat je ook privé rijdt in het voertuig. Dit wordt als een voordeel gezien, waardoor werkgevers een deel van de waarde van de leaseauto bij jouw loon op moeten tellen. Dit staat beter bekend als bijtelling. Wil je niet leasen als werknemer, maar als werkgever? Kijk dan eens op auto-leasen.nl voor de voordelen en mogelijkheden.

Lees tip:  Hoe vul je de airco van je auto bij?