Een strafblad door een overtreding tijdens het auto rijden

15 april 2021 0 Door Anne West

Het krijgen van een strafblad is iets waar niemand op zit te wachten. Het hebben van een strafblad zegt eigenlijk dat je een overtreding hebt gemaakt wat met meestal drugs of geweld te maken heeft. Het is eigenlijk een aantekening op je cv dat mensen kunt zien dat je niet goed aan de wet houd. Echter is het niet in alle gevallen zo dat je een strafblad krijgt door bovenstaande overtredingen. Heb jij bijvoorbeeld met veel alcohol op iemand aangereden met de auto, dan krijg je ook een strafblad

Vaak is het komen van een strafblad ook komen door het niet betalen van de bekeuringen die je een lange tijd open hebt staan. Het kan zelf zo erg worden dat je voor een rechter kan komen te staan. Vaak in dit soort gevallen schakel je dan ook een advocaat in. Meestal zijn het over het algemeen goedkope advocaten die hiervoor worden gebruikt. Dat betekent niet dat ze hun werk niet goed doen. Meestal worden deze advocaten ook ingehuurd door de overheid. Deze advocaten worden pro deo advocaten genoemd. Een advocaat wilt er eigenlijk voor zorgen dat jij zo min mogelijk zwaardere straf krijgt. Veel van deze delicten vallen ook wel mee hoe zwaar de straf zouden zijn. Zo heb je ook een kinder-advocaat. Die houdt zich bezig met het gedrag van kinderen. Hierbij moet je denken aan winkeldiefstal of spullen vernielen. Hierbij kunnen de kinderen ook voor de rechter komen. Vaak wordt de straf ook niet heel hoog. Meestal een taakstraf van een x aantal uur of een kleinschalige geldboete die vaak wordt, betaalt door de ouders.

Lees tip:  Alles over de DOT code

Het hebben van een strafblad en geen rijbewijs heeft veel invloed

Wanneer jij zoals we bovenstaand vertelden iemand hebt aangereden, dan heb je geen rijbewijs meer en een strafblad. Een strafblad kan ervoor zorgen dat het zoeken naar werk is lastig is. Voor veel banen is het hebben van een strafblad een no-go. Dit is natuurlijk super jammer als je niet bij jouw droombaan kunt werken. Hou er daarom altijd rekening mee wat voor schade dit kan aanbrengen. Veel jongeren denken hier op jonge leeftijd niet over na. Ze doen allemaal criminele dingen. Denk hierbij aan het bedreigen van mensen, het stelen van spullen en nog veel meer. Dit zijn allemaal dingen waar een straf op staat. Jongere beseffen op die leeftijd nog niet wat voor schade dit kan opleveren op die leeftijd. Pas op latere leeftijd gaan ze hier spijt van krijgen. Dan is het natuurlijk al te laat.

Daarom is het goed om mensen hierop jonge leeftijd op te waarschuwen. Spreek jonge mensen in je familie dus hier ook op aan. Dit is belangrijk voor iedereen. Zo wordt de wereld een stuk veiliger en voor iedereen een stuk leuker. Toch kiezen mensen ervoor om de gevaren op te zoeken. Dit komt door aanleiding van een slechte jeugd of het hebben van verkeerde vrienden. Hierdoor kunnen ze belangen in het criminele circuit. Het begint allemaal niet zo spannend maar uiteindelijk kan het steeds ernstiger worden. Dit gebeurd al vaak bij tieners die snel geld willen verdienen en niet wilt werken bij een normale bijbaan. Om dat allemaal te kunnen voorkomen investeren gemeenten jaarlijks veel geld door politie op de weg te sturen om alles in de gaten te houden.