Het gebruik van laadpalen

Het gebruik van laadpalen

15 augustus 2020 0 Door Brian

Wanneer je een elektrische auto hebt dan kiezen mensen er vaak voor om ook meteen een laadpaal aan te schaffen. Er zijn maar weinig laadpalen in Nederland dus is het fijn om er ook een thuis te hebben. Er moet hierbij wel rekening gehouden worden dat het vaak even duurt voordat de auto volledig is opgeladen. Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een laadpaal aanschaft. Benieuwd welke zaken dit zijn? Lees dan snel verder!

Verschil laadpaal en wallbox

Wanneer mensen een elektrische auto hebben dan is het dus aan te raden om ook een laadpaal of een wallbox te laten plaatsen. Het verschil hierbij is dat een laadpaal op een paal staat en een wallbox in de muur is gemonteerd. Dat is eigenlijk het enige verschil want het zijn precies dezelfde installaties. Er zijn verschillende aansluitingen waar je voor kunt kiezen. Je hebt een 1-fase of 3-faseaansluiting. De 3-faseaansluitingen zijn grotere aansluitingen dan de 1-fase aansluitingen. Ze leveren een groter vermogen. De grootte van de aansluiting bepaalt dus in principe hoe veel stroom er door heen kan gaan. Wanneer je zo’n aansluiting laat plaatsen heb je eenmalige (aanleg)kosten en daarnaast komen er nog een periodiek bedrag per maand bij.

Het gebruik van een laadpaal

Een laadpaal zorgt ervoor dat de auto opgeladen kan worden. Het accupakket van een auto zet de wisselstroom van de laadpaal om in gelijkstroom waardoor die weer optimaal gebruikt kan worden. Wanneer je een laadpaal wil uitkiezen dan moet je goed kijken naar het maximale vermogen van de elektrische auto. Er zijn verschillende ev charging stations in Nederland waar mensen hun elektrische auto ook altijd kunnen opladen. Er komen steeds meer van deze plekken en dat is fijn zodat je onderweg de auto ook kan opladen en je niet in de problemen komt.