Het verschil tussen olie toevoeging en diesel toevoeging

Het verschil tussen olie toevoeging en diesel toevoeging

13 oktober 2021 0 Door WeTalkSEO

Je hebt vast wel eens gehoord dat er een additief bestaat om toe te voegen aan een van de vloeistoffen in je olie, benzine of diesel. Wat zijn additieven dan eigenlijk en wat doen ze dan precies? Na het lezen van deze blog zal je daar meer over te weten gekomen zijn.

Wat is een olie additief?

In bijna iedere vloeistof in je auto kunnen additieven toegevoegd worden of zitten ze al.  Dan kan je bijvoorbeeld denken aan de olie, de remvloeistof of de koelvloeistof. Laten we het bijvoorbeeld eens hebben over een olie toevoeging.

Wat doet een olie additief?

Een additief in de olie kan ervoor zorgen dat de olie meer vloeibaar blijft bij hoge temperaturen die spontaan ontstaan. Een additief zorgt ervoor dat de olie schoon blijft. Je moet er wel voor zorgen dat bij de grote onderhoudsbeurt de olie ververst wordt. Dit om ervoor te zorgen dat de balans tussen de additieven en benzine goed blijft.

Wat is een diesel additief en wat doet het?

Een diesel additief of ook wel een diesel toevoeging genaamd is een toevoeging die je aan de diesel kan doen. Een diesel toevoeging zorgt ervoor dat de roetuitstoot wordt verlaagd. Ook zorgt het ervoor dat het brandstofsysteem gereinigd wordt. Daarnaast verwijdert het vocht uit het systeem en wordt de koolaanslag opgelost. Het resultaat hiervan is dat er een beter resultaat is bij de verbranding qua uitstoot en de verbranding is ook schoner.

Is het noodzakelijk additieven te gebruiken?

De overheid stelt steeds hogere eisen aan de normen voor het uitstoten van brandstoffen bij voertuigen. Om die uitstoot terug te kunnen dringen is de bijdrage die een additief doet behoorlijk belangrijk. Door een schoner systeem en schonere brandstof kan het niet anders zijn dan dat de additieven een hele belangrijke toegevoegde waarde hebben. 

Lees tip:  Kies de juiste transportmethode voor jouw bedrijf

Het toevoegen van de additieven zorgt er ook voor dat de tijd tussen de onderhoudsbeurten langer kan zijn dan dat dat in het verleden geweest is. Dit doordat de toevoegingen ervoor zorgen dat het systeem in zekere zin gereinigd wordt. Dit hoeft dus minder vaak gedaan te worden door de automonteur. Het toevoegen van de additieven heeft dus zeker zo zijn voordelen op meerdere vlakken.