Hier moet je op letten bij het kiezen van een autogarage

Hier moet je op letten bij het kiezen van een autogarage

19 augustus 2020 0 Door Bob

Onderhoud aan je auto, schade of pech met de auto, we hebben er als auto-eigenaren helaas allemaal wel eens mee te maken. Dan wil je je auto natuurlijk naar een goede en betrouwbare vakgarage kunnen brengen. Als je een nieuwe auto koopt blijft deze meestal gedurende de garantieperiode in onderhoud bij de garage waar je hem hebt gekocht. Je kan ervoor kiezen om de auto na deze periode bij dezelfde garage in onderhoud te laten, of voor een andere garage kiezen. Koop je een tweedehandsauto dan ben je vrij in je keuze van een garage.

Groot aantal autogarages in Gouda

In Gouda is een groot aantal autogarages gevestigd. Misschien heb je al een goede vakgarage gevonden waar je altijd terecht kunt. Zo niet, dan moet je hierop letten bij het kiezen van de juiste autogarage in Gouda.

Welke autogarages zijn er in Gouda en omstreken?

Je begint meestal met een zoektocht op het internet. Welke garages zijn er in Gouda en omstreken? Zorg ervoor dat je bij het zoeken de juiste zoektermen gebruikt, bijvoorbeeld autogarage Gouda, Garage Gouda of autoreparatie Gouda. Deze eerste zoekopdracht zal meteen veel autogarages opleveren.

Zijn de autogarages aangesloten bij de RDW en/of BOVAG?

Je moet ervan op aan kunnen dat je auto in goede handen is en je weer veilig de weg op kunt. Kijk allereerst naar de website van de garages. Staan er foto’s op? Is de website mooi en overzichtelijk vormgegeven? Ziet het er professioneel uit? Beschikt de garage over gediplomeerd en ervaren personeel? Boezemt wat je ziet vertrouwen in? Ga hierbij vooral op je gevoel af. Lees, als deze er zijn, reviews van andere klanten en controleer of de garage Gouda is aangesloten bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) en/of de BOVAG.

Lees tip:  Belijning voor wegen

Doe onderzoek naar de garages die je op het oog hebt

Doe onderzoek naar de garages die er op het eerste oog goed uitzien. Zijn ze merkonafhankelijk of juist gespecialiseerd in een bepaald merk? Wat voor diensten leveren ze en voor welke prijs? Zorgen ze voor vervangend vervoer of accommodatie als je je auto voor langere tijd kwijt bent? Zijn de garages zowel geschikt voor particulieren als voor mensen die met een auto van de zaak rijden? Kan je ook bij de garage terecht met een lease-auto, een oldtimer of een elektrische auto? Moet je je auto brengen, of kan deze ook worden opgehaald? Kortom, welke garage is geschikt voor jouw auto?

Ga persoonlijk langs bij de garages die je hebt gevonden

Maak op basis van je zoektocht via het internet een selectie van enkele garages in Gouda en ga hier persoonlijk even kijken. Praat met een medewerker en/of leidinggevende. Zo krijg je een beeld van de garages en kan je inschatten of je auto in goede handen is. Je kan je auto natuurlijk ook eerst op proef bij een door jou gekozen garage brengen. Dan kan je als je niet tevreden bent de volgende keer altijd nog naar een andere garage gaan. 

Bron: Smits Auto