“Ik bel je zo terug” En andere manieren om veilig de telefoon in de auto te gebruiken. 

“Ik bel je zo terug” En andere manieren om veilig de telefoon in de auto te gebruiken. 

19 februari 2023 0 Door Ilonka

Rijden is een complexe taak die je volledige aandacht en concentratie vereist. Elke vorm van afleiding, zoals het gebruik van je telefoon, kan gevaarlijk en mogelijk levensbedreigend zijn. Afgeleid rijden is zelfs een belangrijke oorzaak van ongelukken en dodelijke ongelukken op de weg.

Ondanks de risico’s gebruiken veel bestuurders hun telefoon tijdens het rijden. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar op sommige plaatsen ook illegaal. Proactieve maatregelen nemen om je telefoon veilig en buiten bereik te houden tijdens het rijden is cruciaal. Deze blog geeft je vijf praktische tips om je telefoon veilig te houden en afleiding tijdens het rijden te vermijden.

Gebruik een telefoonhoesje en de beste plaats om het neer te leggen:

Een effectieve manier om je telefoon veilig te houden tijdens het rijden is door een hoes of een telefoontas te gebruiken. Een telefoon tasje is een klein zakje dat ontworpen is om je telefoon veilig en buiten bereik te houden tijdens het rijden. De beste plaats om een telefoonzakje te plaatsen is op een plaats die gemakkelijk bereikbaar is, maar je zicht niet belemmert of het rijden hindert, zoals op de passagiersstoel, het middenconsole of in het handschoenenkastje.

Schakel de handsfree modus in:

Er is niets mis om “ Ik bel je zo even terug “ te zeggen tijdens het rijden. Mocht je toch willen bellen dan hebben de meeste smartphones tegenwoordig een handsfree modus waarmee je met stemcommando’s kunt bellen, berichten kunt versturen en muziek kunt afspelen zonder je telefoon aan te hoeven raken. Het inschakelen van de handsfree modus is een goede manier om je telefoon veilig te houden en afleiding tijdens het rijden te voorkomen.

Lees tip:  Financial lease zorgt voor een betaalbare en nette bedrijfswagen

Om de handsfree modus in te schakelen, ga je naar de instellingen van je telefoon, zoek je de optie “Handsfree” en schakel je die in. Als de handsfree modus is ingeschakeld, kun je met spraakopdrachten bellen of sms’en zonder je handen van het stuur te halen. Zo blijft niet alleen je telefoon veilig, maar kun je je ook op de weg concentreren.

Stel Niet storen tijdens het rijden in:

Niet storen is een functie die alle inkomende gesprekken, berichten en meldingen blokkeert terwijl je rijdt. Deze functie is beschikbaar op de meeste smartphones en kan worden ingesteld om automatisch in te schakelen als je rijdt. Je kunt afleiding voorkomen en je op de weg concentreren door niet storen tijdens het rijden in te stellen.

Om niet storen tijdens het rijden in te stellen, ga je naar de instellingen van je telefoon, zoek je de optie “Niet storen” en schakel je de modus “Tijdens het rijden” in. Zodra deze modus is ingeschakeld, blokkeert je telefoon automatisch inkomende gesprekken, berichten en meldingen terwijl je rijdt. Je kunt de instellingen aanpassen om oproepen van bepaalde mensen toe te staan of om ze meerdere keren te laten bellen.

Aan de kant gaan om je telefoon te gebruiken:

Als je tijdens het rijden je telefoon moet gebruiken, is het het veiligst om aan de kant van de weg te gaan staan. Op die manier kun je je telefoon gebruiken zonder het risico van een ongeval door afleiding. Het is essentieel om te onthouden dat het gebruik van je telefoon tijdens het rijden gevaarlijk is en waar mogelijk vermeden moet worden.

Lees tip:  Auto kopen of auto huren?

Tot slot:

Het lijkt zo vanzelfspreken, maar deze tips zullen je helpen je telefoon veilig te houden en afleiding tijdens het rijden te voorkomen. Vergeet niet dat afgeleid rijden een ernstig probleem is dat ernstige gevolgen kan hebben. Door proactieve maatregelen te nemen om je telefoon tijdens het rijden buiten bereik te houden, kun je ervoor zorgen dat je veilig op de weg blijft. Blijf geconcentreerd, houd je ogen op de weg, en geef altijd prioriteit aan.