Je autodeur openen zonder schade

Je autodeur openen zonder schade

25 maart 2020 0 Door Brian

Het kan wel eens voorkomen dat je jouw autosleutel kwijt bent, dat die gestolen is of dat je hem in de auto hebt laten liggen. Dat is natuurlijk een erg vervelend moment, want hierdoor kom je niet meer je auto in. Of is het dan toch mogelijk om in te breken in je eigen auto? In dit artikel een aantal manieren waardoor jij je auto deur kan openen zonder schade te brengen aan je auto. Hopelijk heb je er wat aan!

De achterbak checken

Veel mensen vergeten wel eens de achterbak op slot te doen. Daarom is het verstandig om eerst te kijken of je achterbak nog open staat. Als je achterbak open staat kan je via de achterbak vervolgens de auto inkruipen en het slot eraf halen. Een beetje opzichtig natuurlijk, maar wie weet had je er nog niet aan gedacht.

Een schroevendraaier

Een schroevendraaier is natuurlijk een logische manier om mee te beginnen als de achterbak niet open staat. Je moet echter wel heel voorzichtig zijn met een schroevendraaier, want je kan hier zomaar schade en krassen aan je auto mee brengen. Lees je dus goed van te voren in hoe dit in zijn werk gaat en wat je moet doen. Je moet hiervoor een platte schroevendraaier nemen, die schuin onder het slot zetten en er vervolgens op slaan. En voila, je auto is open. 

Maak gebruik van een bedrijf

Het beste is uiteraard om gebruik te maken van een bedrijf die je autodeur openen kan. Er zijn hier gespecialiseerde bedrijven die je auto gegarandeerd schadeloos open kunnen maken en vervolgens kan je vaak ook nog een nieuwe autosleutel bij ze bestellen.Daarnaast zijn de kosten hiervoor niet hoog, dus is het aan te raden dit te doen. Dit omdat als je zelf je auto open probeert te maken, je wellicht veel meer schade aanricht aan je auto dan je lief hebt. Wil je dus zeker zijn, kan je het best een bedrijf inschakelen. 

Lees tip:  Wanneer welke dekking voor mijn autoverzekering?