Je rijangst overwinnen met deze 4 uitstekende tips

Je rijangst overwinnen met deze 4 uitstekende tips

26 mei 2023 0 Door Brian

Wanneer je te maken hebt met rijangst kan dit je enorm hinderen om met vertrouwen achter het stuur te kruipen. Het is allereerst goed om te weten dat je absoluut niet de enige bent. Ook zijn er een aantal stappen die je kunt nemen waardoor je de angst zelf kunt overwinnen. We hebben de vijf beste tips voor je verzameld zodat jouw vertrouwen een boost krijgt.

Accepteer en leer je angst begrijpen

Voordat je überhaupt aan je rijangst gaat werken is het van groot belang dat je het eerst leert accepteren. Daarnaast is het ook goed om het te begrijpen. Zoek bijvoorbeeld uit waar de angst vandaan komt. Mogelihjk zijn er bepaalde situaties waardoor de angst getriggerd wordt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan wanneer het druk is op de weg of wanneer je een hogere snelheid moet rijden op de snelweg.

Ga op zoek naar een gespecialiseerde rijschool

Als je last hebt van rijangst is het verstandig om rijlessen te nemen bij een rijschool die hierin gespecialiseerd is. Je kunt deze makkelijk vinden door bijvoorbeeld te zoeken naar ‘rijschool Den Haag met rijangst’. Deze instructeurs zullen ervoor zorgen dat jouw vertrouwen wordt opgebouwd en werken met verschillende technieken om de angst de baas te kunnen zijn.

Zorg voor een ontspannende ademhaling

Om je angst onder controle te krijgen is het ook belangrijk dat je je ademhaling kunt beheersen. Probeer eens op een laag tempo diep adem te halen. Je zult meteen merken dat je je hierdoor een stuk ontspannender voelt. Je kunt dit als oefening gebruiken en vervolgens in de praktijk gebruiken. Als je de rijangst op voelt komen, maak je gebruik van je ademhaling. Zo is het mogelijk om kalm te blijven en je angst onder controle te houden.

Lees tip:  Naar de autosloperij; hier worden al je vragen beantwoord

Zorg voor minder hoge verwachtingen

Het is ook van belang dat je niet hele hoge verwachtingen van jezelf hebt. Het is helemaal niet erg wanneer je fouten maakt. Wees geduldig, maak gebruik van een instructeur die gespecialiseerd is in deze angst en oefen ook ademhalingstechnieken. Bij eventuele fouten blijf je vriendelijk voor jezelf.