Laadpaal in combinatie met zonnepanelen: tips en advies

Laadpaal in combinatie met zonnepanelen: tips en advies

31 augustus 2022 Uit Door Brian

Heb jij een elektrische auto, dan wil je deze natuurlijk het liefst ook thuis kunnen opladen. Waar de meeste werkgevers een laadpaal ter beschikking stellen, kan het natuurlijk ook zo zijn dat je deze zelf dient te bekostigen. In principe allemaal nog niet zo heel spannend. Maar dan komt het volgende punt en dat is het laden van de auto. Het laden van de auto is immers niet gratis en verbruikt flink wat stroom. Stroom wat je dient te onttrekken uit het huidige stroomnet. De kosten die hiermee gemoeid gaan tellen natuurlijk gewoon bij op de meter. Dus loop jij al een tijdje met het idee om zonnepanelen te laten plaatsen op je dag, dan kan dit zeker een extra overweging zijn om dit te doen. Waarom, dat vertellen we je hier.

De kosten voor het laden

Het laden van je auto kan al snel tussen de 10 en 20 euro per dag kosten. Uiteraard volledig afhankelijk van de accu en ook hoelang of je je auto oplaad. Wanneer je de mogelijkheid hebt om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen, dan zal je zien dat deze kosten ineens terug kunnen worden gebracht naar nul. Doordat je de stroom die jij opwekt door je zonnepanelen direct kunt gebruiken voor het laden van je auto, bespaart je dit maandenlijks toch al snel flinke wat euro’s. Mede hierdoor zal jij je investering al een stuk sneller hebben terugverdiend.

Wanneer moet ik mijn auto opladen?

Wel goed is het om te weten dat je met zonnepanelen geen stroom kunt opslaan. Je kunt dus niet overdag je zonnepanelen de energie laten opvangen en deze ‘s nachts gebruiken voor het opladen van je auto. Het is dus zaak dat je de auto overdag aan de lader doet, omdat je anders gewoon gebruik maakt van het tarief van je energieaanbieder. Het is dus belangrijk dat jij je dit realiseert alvorens je de keuze maakt om te kiezen voor zonnepanelen.

Lees tip:  Wat je moet weten over turbo revisie

Voordelen van zonnepanelen

Het laden van je auto is natuurlijk een groot voordeel wanneer je dit kunt doen middels de opgewekte energie uit je zonnepanelen. Toch heeft het laten plaatsen nog veel meer voordelen dan alleen dag. Het kan je namelijk iedere maand flink wat geld besparen. Het is zelfs zo, dat wanneer jij voldoende panelen hebt, je geen kosten meer hebt voor je energie. Dat betekent dat jij je zonnepanelen dus binnen no-time hebt terugverdient, waarna je dus nog tot in lengte van jaren gratis stroom kunt opwekken. Dus heb jij nog geen zonnepanelen, dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken op Zonnepanelen.net om te kijken wat ze allemaal voor jou kunnen betekenen.