Motorkleding: wat moet ik dragen?

27 juli 2021 0 Door Bob

Als je aan motorrijden doet, hebt je zich vast al eens afgevraagd of je wel de juiste keuze maakt als het gaat om de kleding om motor te rijden. In het begin besteden veel mensen hier geen aandacht aan, maar na verloop van tijd beseffen we dat de juiste kleding het verschil maakt voor ons comfort en voor de veiligheid van het rijden. Ook de prijs van motorkleding houdt mensen tegen om goede motorkleding te kopen, maar het hoeft niet duur te zijn. Je kunt namelijk betaalbaar motorkleding kopen bij een motorpakken sale

4 essentiële zaken voor motorrijden
Motorkleding wordt gemaakt rekening houdend met de grootste behoeften van motorrijders en heeft twee belangrijke factoren in het oog: comfort en veiligheid. Daarom worden ze gemaakt door de beste vormen en de beste materialen te kiezen om de motorrijder te beschermen.

1. Motorjas
Jassen zijn de belangrijkste items voor het rijden op motoren. Lederen modellen zijn niet de enige optie die er is. In feite is het mogelijk het stuk in verschillende materialen te vinden, afhankelijk van de behoeften van de motorrijder.

In het algemeen is de belangrijkste functie van het jack het beschermen van de romp, armen en borst van de motorrijder tegen sterke wind, vooral op de weg. Bovendien is het een beschermende uitrusting bij vallen, die krassen kan voorkomen.

2. Broek
De broek heeft ook de functie om comfortabel te rijden, met bewegingsvrijheid, en is gemaakt van materialen die voorkomen dat je van het motorzadel glijdt.

Het heeft ook de functie van bescherming bij ongevallen, dus is het gemaakt van materialen die beter bestand zijn tegen scheuren en hitte, en heeft het extra vulling op strategische plaatsen zoals knieën en schenen.

Lees tip:  Stickers op auto’s en motoren

3. Handschoenen
Buiten de motorwereld is het misschien zo dat handschoenen alleen dienen om je handen tegen de kou te beschermen. Maar in het geval van motorrijden, vertegenwoordigen ze veel meer dan dat.

Bij een val zijn de handen meestal het eerste deel van het lichaam dat in contact komt met de grond. Het is dus normaal dat je ze beter wilt beschermen.

Daarom worden motorhandschoenen gemaakt met bescherming op de handpalmen, rug, tussen de vingers en op de polsen. Afgezien van het beschermende aspect, voegen zij punten toe voor bruikbaarheid en rijgemak. Met een handschoen voorkom je dat zweet in de weg zit bij het hanteren van het stuur en krijg je de best mogelijke grip.

4. Laarzen
Motorlaarzen zijn gemaakt van stevige, stijve materialen die bescherming bieden tegen verstuikingen of verwondingen. Zij hebben versterkte constructies in de hielzone, de teenzone, de enkel en andere delen, en zijn gebouwd in een anatomische vorm die het grootst mogelijke comfort garandeert.

Ze zijn ook een grote hulp tijdens het rijden, omdat ze zorgen voor een betere controle over de versnelling en een waterdichte bescherming van jouw voeten op regenachtige dagen.