Nieuwe auto? Dit zijn je mogelijkheden

Nieuwe auto? Dit zijn je mogelijkheden

9 juli 2021 0 Door Brian

Een nieuwe auto kopen is leuk, maar kan soms ook een beetje spannend zijn. Zeker wanneer het je eerste auto is, is het nog even zoeken naar wat prettig is. Wat voor model past bij je, waar moet je op letten en welk budget heb je? Vaak denken mensen bij het kopen van een nieuwe auto aan een tweedehandsauto. Maar je hebt meer mogelijkheden! Wij zetten deze voor je op een rijtje. Wellicht is er veel meer mogelijk dan je denkt en rijd jij binnenkort in een heerlijke auto.

Een gloednieuwe auto kopen

Het kopen van een splinternieuwe auto is waarschijnlijk de meest geliefde optie. Wanneer je een nieuwe auto gaat kopen bij een officiële dealer kun je alles helemaal zelf uitzoeken en bepalen: het automerk, het model auto, de kleur en alle opties die er mogelijk zijn. Je kunt je auto volledig personaliseren en hebt alle keuze die je je maar kunt wensen. Hoewel er tot zo ver eigenlijk alleen maar voordelen aan zitten en je zeker weet dat je een veilige, kwalitatief goede auto koopt die als het goed is heel wat jaren mee zal gaan, zijn er ook nadelen. Het kopen van een gloednieuwe auto kost veel meer geld dan een van de andere opties. Daarnaast kan de levertijd van jouw gepersonaliseerde auto soms oplopen tot wel drie maanden en moet je dus even geduld hebben tot jouw auto er is.

Private leasen

Wanneer je wel in een gloednieuwe auto wilt rijden maar geen vette spaarrekening hebt, is dit misschien wel je beste optie. Hoewel leasen vroeger alleen beschikbaar was voor zakelijke rijders, heeft private lease de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt. Je kunt in een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand en sluit een contract af, waarin maandelijkse kosten zijn vastgelegd. In die kosten zit de aanschafprijs, de verzekering, wegenbelasting en eventuele reparaties. De kosten zijn gebaseerd op de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je verwacht te rijden tijdens die periode. Alleen de kosten voor brandstof en eventuele boetes zitten niet in het contract verwerkt. Wanneer je hiervoor kiest, kun je het beste goed zoeken en leaseauto’s vergelijken met elkaar voor je een keuze maakt. Zo weet je zeker dat je de beste deal te pakken hebt!

Lees tip:  Een tour op Ibiza

Een occasion aanschaffen

Occasions zijn tweedehandsauto’s en wanneer je geen groot budget hebt maar de auto wel echt wilt kopen, wat niet het geval is bij private lease, dan is een occasion kopen een goede optie. Je kunt een tweedehandsauto kopen via autohandelaren en garages maar ook via websites zoals Marktplaats. Koop je een occasion, dan heb je een zeer ruime keuze in merken, modellen en budgetten. Je hebt alleen niet de eerste keuze en bent niet altijd verzekerd van een goede koop. Het is daarom verstandig om iemand mee te nemen die veel verstand heeft van auto’s en die je kan helpen bij de aanschaf van een occasion.

Welke optie past het beste bij jou?

Bovenstaande opties zijn de meest voor de hand liggende manieren om een auto aan te schaffen. Buiten deze opties kun je ook nog een auto importeren, een auto leasen via de zaak of een auto kopen op afbetaling. Lees je goed in over de verschillende opties en bekijk wat het beste in jouw budget past. Een gloednieuwe auto die helemaal van jou is, private lease of toch tweedehands – zodra je erin kunt rijden ben jij de trotse bezitter van een fijne auto waar je trots op mag zijn.