Nieuwe auto? Verkoop je leasecontract door!

Nieuwe auto? Verkoop je leasecontract door!

19 december 2020 0 Door Brian

Maak iemand anders blij met jouw leasecontract. Als je een nieuwe auto wilt rijden maar het te duur vind om een auto te kopen kun je een auto leasen. Dit houd in je de auto “afbetaald” per maand. Een leasecontract kan verschillende jaren duren, afhankelijk van hoelang je de auto gebruikt. Als je de auto voor een wat kortere periode ( denk aan 2 jaar) gebruikt, zal het maandbedrag hoger zijn omdat je de auto in een kortere periode moet afbetalen. 

Voor en nadelen

Er zijn voor- en nadelen aan het leasen van een auto. Het grote voordeel is dat het rijden van een nieuwe auto erg betaalbaar is. Maar daar staan wel een aantal zaken tegenover. Zo kom je als het contract afloopt zonder auto te zitten en krijg je geen restwaarde meer omdat je de auto terug moet geven aan de leasemaatschappij in plaats van de auto te verkopen. Daarnaast zit je aan de auto vast voor een lange tijd, meestal 4 á 5 jaar. Dus als je om wat voor reden dan ook een andere auto nodig hebt, gaat dit niet zomaar. Het is dan wel weer mogelijk om een lease contract af te kopen.

Ook heeft het leasen van een auto effect op het bedrag dat je maximaal kunt lenen voor bijvoorbeeld je hypotheek. Dit kan soms net het verschil maken of je wel of niet een woning kunt kopen, het kan dan dus goed zijn om toch nog eens de overweging te maken of je zeker weet dat je wilt leasen. Heb je hier verder niet mee te maken, dan kan het zeker interessant zijn. Er is natuurlijk geen aanschafprijs en de afschrijving op auto’s is enorm dus zeker het overdenken waard.

Lees tip:  Uitzendbureau in de automotive

Leasecontract over laten nemenEr is echter een manier hoe je goedkoop een auto kunt leasen voor een kortere periode of je vroeg van je leasecontract af kan. Je kunt nu je leasecontract verkopen. Je gaat dan een leasecontract overnemen van iemand anders, die persoon betaald vervolgens per maand de auto en neemt de auto mee. Dus eigenlijk neemt hij het contract van jou over. Zo kunnen zowel de koper als de verkoper op een goedkope manier een auto rijden.

Lees ook: wil jij graag chauffeur worden? Deze chauffeur vacatures zijn wellicht iets voor jou!