Nieuwe of tweedehands Porsche: de charme blijft behouden

Nieuwe of tweedehands Porsche: de charme blijft behouden

30 oktober 2019 Uit Door Ilonka

Geen automerk te wereld is zoals Porsche in staat geweest om relatief betaalbare sportwagens te produceren zonder het prestigieuze imago te beschadigen. Het instapmodel Porsche, de Porsche Boxter, heeft het voor veel inkomens mogelijk gemaakt om voor minder dan € 90.000,- een echte Porsche te bemachtigen. Dat waar veel andere sportwagens pas vanaf € 130.000 tot € 150.000 starten.

Hoe is het Porsche toch gelukt om het imago zo goed te beschermen?

Stijl dat geen tijd kent

Als we teruggaan naar de oudste Porsche-modellen herkennen we contouren die we bij de 2019 en 2020 modellen nog net zo actueel zijn. Het eerder besproken instapmodel, de Porsche Boxter, komt met het 718 model nog verrassend veel stijlkenmerken overeen als we naar modellen uit 1970 kijken.

Het tijdloze ontwerp van Porsche sportwagens kent geen tijd. En dat heeft ervoor gezorgd dat een tweedehands Porsche nog net zo goed kan aanvoelen als een nieuwe. Simpelweg omdat het design keer op keer verfrissend oogt. Strakke lijnen afgewisseld met materiaalgebruik dat geen concurrent heeft weten te evenaren.

Kracht voor een scherpe prijs

Alhoewel Porsche modellen over het algemeen klein ogen gaat er verrassend veel kracht onder de motorkap verborgen. Doordat veel van deze kracht na jaren gebruik behouden blijft, kan een tweedehands Porsche nog uitstekend presteren. Hierdoor krijg je een enorme lading kracht, of het nu uit een nieuwe of tweedehands Porsche komt, voor een scherpe prijs. En dat is iets waar veel alternatieven niet in de buurt van kunnen komen.

Waar kan je een tweedehands Porsche kopen?

Dat een tweedehands Porsche gewild is, is wel te zien aan de veilingen op websites als Autotrack en Marktplaats. Sinds kort kunnen consumenten echter ook online op een Porsche bieden. Via een openbare veiling op de website van Slajeslag kan iedereen het bedrag bieden dat zij aan een tweedehands Porsche zouden willen uitgeven. Dit maakt het voor een nog grotere groep mogelijk een droom auto als een Porsche 996 4S te bemachtigen.

Lees tip:  Elektrische auto’s in het straatbeeld van Nederland