Ongeluk gehad met de auto, dit moet je doen

15 april 2021 0 Door Anne West

Heb jij een ongeluk gehad met de auto? Dan is dat natuurlijk enorm vervelend. Om deze reden is het goed dat je aandacht besteed aan een aantal punten als je een ongeluk maakt. In veel gevallen weten mensen niet wat ze moeten doen en om deze reden zullen we op deze pagina meer informatie verschaffen over de mogelijkheden die hiermee gepaard gaan. Hierdoor weet je zeker dat je over alle informatie beschikt om een eventueel ongeluk met de auto succesvol af te handelen. Dat is natuurlijk prettig, want het is beter om de informatie vooraf te lezen in plaats van achteraf als je de ongeluk met een auto hebt gehad.

Schadeformulier meenemen in de auto

Als eerst is het altijd van belang dat je een schadeformulier mee hebt in de auto. Als je dit namelijk niet mee hebt, zul je merken dat de schade die je oploopt niet gedeclareerd kan worden bij de verzekering. Daarnaast is het ook een verplichting om een schadeformulier mee te nemen in de auto. Hierdoor kun je namelijk de gehele situatie op tekenen en invullen zodat alle gegevens inclusief de schade bekend is. Over het algemeen liggen de schadeformulieren in het dashboard van de auto. Mocht je er al een gebruikt hebben, dan is het advies altijd het exemplaar aan te vullen. Hierdoor weet je zeker dat je altijd een exemplaar bij je hebt. In de meeste gevallen is het met een schadeformulier opgelost, maar in een aantal bijzondere gevallen blijft het hier niet mee. In dat geval moet je een advocaat inschakelen. Hieronder zullen we het kort hebben over het inschakelen van een pro deo advocaat.

Lees tip:  Magneetsticker auto: een handige sticker voor op je auto

Het inschakelen van een pro deo advocaat

Iedereen kent het wel een advocaat. Veel mensen weten dus ook wat zij doen. Toch heb je veel verschillende soorten advocaten. De ene is voor het jatten van etenswaren in de supermarkt en de andere voor een moordzaak. Het kan dus enorm verschillen wat voor een delict was. Een andere soort advocaat is een pro deo advocaat. Het is een advocaat dat deels door de overheid wordt betaald. Een pro deo advocaat wordt ook wel advocaat van onvermogen genoemd. Daarbij komt kijken dat pro deo letterlijk staat voor (enkel voor God). Niet iedereen heeft recht op een pro deo advocaat. Nee het zijn voor de mensen die het financieel niet heel goed hebben. Vandaar dat z’n advocaat ook deels of helemaal wordt, betaalt door de overheid. Neem anders is een kijkje op https://pro-deo-advocaten.com/. Er wordt gekeken naar verschillende dingen gekeken. Hoe is je financiële plaatje? Hoe is je thuissituatie en wat is het soort recht. Doordat het door de overheid wordt gefinancierd betekent niet dat ze minder hun best doen. Nee ze doen juist net zo hard hun best als andere advocaten. Meestal zie je deze advocaten voor mensen in de bijstand zitten en daarom is het aan te raden om hiervoor te kiezen als je een beroep moet doen op een advocaat.