Op fietsvakantie? Lees deze tip

Op fietsvakantie? Lees deze tip

19 april 2021 0 Door Bob

Zin in een sportieve vakantie? Dan is een fietsvakantie misschien wel iets voor jou. Lekker sportief en je komt ook nog eens op plekken waar je anders, bijvoorbeeld met de auto of wandelend, niet zo snel terecht zou komen. Van stad naar dorp, je kunt je eigen route samenstellen en alles op je eigen tempo bekijken. Heb je het ergens helemaal naar je zin? Dan blijf je gewoon wat langer. Ideaal dus voor als je houd van flexibiliteit tijdens je vakantie. Toch is het misschien wel iets anders als je gewend bent om altijd met de auto of zelfs het vliegtuig op vakantie te gaan. Er kan dan nog wel aardig wat op je afkomen. Hoe ga ik al mijn spullen meenemen en hoe regel ik de overnachtingen? Juist van tevoren of loop ik gewoon ergens naar binnen? Lees snel verder voor een aantal handige tips voor als je op fietsvakantie gaat. 

Bepaal van tevoren of het iets voor jou is

Het is erg belangrijk om van te voren te bepalen of een fietsvakantie wel echt iets voor jou is. Het moet een reis zijn die bij je past. Ben je sportief? En kan je met niet al te veel spullen gemakkelijk op vakantie? Als hier je antwoord nee op is, dan is een fietsvakantie af te raden. Je zult namelijk een aantal flinke stukken gaan fietsen en je kunt niet kilo’s aan spullen meenemen op een fiets. Daarnaast is het klimaat en landschap in andere landen ook verschillende met Nederland. Dit klinkt logisch, maar is wel van belang als je afstanden gaat fietsen. Het is dus belangrijk dat je van tevoren bepaald waar de reis naartoe gaat, mede gebaseerd op het klimaat en het landschap. Daarna kun je ook voorbereidingen gaan treffen als overnachtingen regelen en routes uitstippelen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het op zijn beloop te laten en op het moment zelf op zoek te gaan naar een overnachting en de route daar te bepalen. 

Eerst een deel met de auto

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om eerst een deel met de auto te rijden naar je bestemming. Het is dan verstandig om dan een goede en stevige fietsendrager aan te schaffen. Je wilt natuurlijk wel dat je fietsen stevig staan. Ga je met z’n drieën op fietsvakantie? Ook dat is geen probleem, want er zijn genoeg fietsendragers voor drie personen te koop. Zoek even op fietsendrager 3 personen kopen en je zult het vast vinden. Naast een fietsendrager is een fiets ook erg handig. Je gaat aardig wat tijd doorbrengen op de fiets, dus zorg dan ook dat je een goede fiets hebt. Het is belangrijk dat je lang op de fiets kunt zitten in de juiste houding. Zorg er dus voor dat je fiets niet te groot of te klein is. 

Kortom, bedenk dus van tevoren goed of een fietsvakantie ook echt geschikt is voor jou. Bepaal daarna je bestemming en je verdere route en verblijf, als je dat wilt. Zorg er daarnaast voor dat je beschikt over de juiste spullen, zoals een goed fiets en een geschikte fietsendrager