Rij veilig in de winter

Rij veilig in de winter

19 januari 2021 0 Door Bob

De dagen worden steeds kouder en dat is logisch. We zitten midden in de winter en dat voelen we wel in ons koude kikkerlandje. Ideaal is het dus niet om nu op de fiets te zitten of in de overvolle bussen in de spits met beslagen ramen. Wie wel een auto heeft maar wellicht een die al een beetje te lang mee gaat voelt zich ook niet helemaal veilig onder de winterse weersomstandigheden terwijl veiligheid misschien wel een van de belangrijkste dingen zijn van een auto. Om die reden laten wij zien waar je op moet letten qua veiligheid bij een auto in de winter.

Wat is belangrijk in de winter?

Investeren in een veilige winterauto is nooit een slecht idee. Veiligheid is namelijk zeer belangrijk bij het kopen van een auto. Zeker wanneer je tijdens extreme weersomstandigheden de weg op moet en er wellicht een aantal kids op de achterbank zitten. Veiligheid is dan wel het minste waar je om vraagt. Een krachtige en veilige auto kan daarom zeer gewenst zijn in de winter.

Hoewel er de afgelopen jaren minder sneeuw is gevallen kan het op sommige plekken in Nederland nog weleens gebeuren. In januari lag er bijvoorbeeld al veel sneeuw in het zuiden van het land. Wanneer dit begint te smelten en snachts dan weer bevriest kan het heel glad worden. Wanneer je dan toch op stap moet voor bijvoorbeeld de benodigde boodschappen terwijil de kinderen ook in de auto zitten is het fijn om 100% op je auto te kunnen rekenen. Een goed functionerende auto onder deze ijzige weersomstandigheden is dan prettig. Controle is hierbij erg belangrijk. Bij ijzige weersomstandigheden worden de verschillen tussen tweewiel- en vierwielaandrijvingen dan ook een stuk duidelijker. Een auto met vierwielaandrijvingen wordt namelijk beter aangestuurd waardoor er meer grip op weg kan worden uitgeoefend. Daarnaast wordt er bij een winterauto ook vaak gekeken naar auto’s met een hogere rijpositie. Deze auto’s worden namelijk over het algemeen minder snel geraakt door grote hoeveelheden sneeuw waardoor beschadigingen minder snel kunnen optreden aan de onderkant van de auto. 

Lees tip:  Auto laten spuiten of wrappen?

Veiligheid voorop

Er zijn verschillende automerken die de afgelopen jaren een ‘veilig’ imago in ons land hebben opgebouwd. Denk hierbij aan automerken als Volvo, Audi, maar ook BMW. Met name de BMW 1 serie scoort goed op de veiligheidstests van verschillende organisaties. De BMW 1 serie scoort namelijk een 5/5 op de veiligheidsbeoordeling.