Tips bij het kopen van een tweedehands auto

Tips bij het kopen van een tweedehands auto

17 december 2020 2 Door Brian

Een tweedehands auto kopen kan best uitdagend zijn. Je moet natuurlijk erop letten dat de auto in goede staat is en je flink moet onderhandelen over de prijs! Dat kan best moeilijk zijn en daarom wil ik je graag wat tips geven om je daarbij te helpen! 

Kloppen de officiële gegevens? 

Bij het kopen van een tweedehands auto kan het nog wel eens zo zijn dat er wat gegevens niet kloppen. Zorg er daarom voor dat je die gegevens controleert. Bij die gegevens moet je denken aan dingen zoals: 

  • Kentekenbewijs.
  • Het voertuigidentificatienummer (VIN): Mocht hiermee geknoeid zijn is het mogelijk dat de auto gestolen is.
  • Check de ID van de verkoper.

Mocht je deze gegevens allemaal hebben gecontroleerd en alles klopt kun je er vanuit gaan dat het veilig is om de auto te kopen. 

Hoe ziet de auto eruit aan de buitenkant?

Je moet er voor zorgen dat je een auto koopt die natuurlijk niet beschadigd is. Daarom is het verstandig om bijvoorbeeld te kijken naar krassen of deuken. Kijk ook goed naar lampen, spiegels en ramen. Dit zijn belangrijke punten van een auto en je moet er dus voor zorgen dat alles helemaal in orde is. Let daarbij ook op de velgen. Velgen zijn een belangrijk deel van de auto en hebben af en toe onderhoud nodig. Mochten de velgen niet in orde zijn, kijk naar porsche velgen van MW Wheels. Daar hebben ze voor verschillende automerken verschillende soorten velgen. Neem een kijkje en kijk welke velgen het beste bij jou passen. 

Lees tip:  Spannende jeugdige ontwikkeling: Je rijbewijs halen

Check onder de motorkap

Controleer of er geen lekken zijn onder de motorkap. Of alles goed werkt en niks stuk is omdat het nogal een dure grap kan zijn als dat wel zo blijkt te zijn. Dat kan een dure grap worden van wel 1.900 euro! Zorg daarom dat je alles goed checkt en alles zorgvuldig na gaat. Zo kun je die kosten vermijden en kun je met een gerust hart de straat op.