Tips om in een keer te slagen voor je rijexamen

Tips om in een keer te slagen voor je rijexamen

25 maart 2020 0 Door Brian

Je rijexamen is een spannend gebeuren. Na maanden van lessen bij een rijschool in hoofddorp, is het eindelijk tijd om het echt te gaan doen. Wat veel mensen echter vergeten, is dat je pas echt veel gaat leren na het rijexamen, als je in je eentje gaat rijden. Daarom kan je hierbij alvast zeggen:’maak je niet zo druk’. Op je rijexamen hoef je niet te rijden als een bestuurder die alles kan, fouten maken kan altijd. Je moet er alleen voor zorgen dat het niet al te grote fouten zijn en dat je op bepaalde regels goed let, zoals in je spiegels kijken. Om je iets zekerder van je zaak te maken, hierbij wat tips zodat je gaat slagen voor je rijexamen. 

Wees kalm

Kalm zijn, misschien wel het belangrijkste, maar tegelijkertijd misschien ook wel het moeilijkste gedeelte. Als je afrijdt mag je opeens geen fouten meer maken, moet je overal op gaan letten, moet je 3 keer per seconde achterom kijken, misschien herken je het wel. Kalm blijven is een van de belangrijkste indicatoren voor een rijexaminator. Als jij vol overtuiging iets doet, maar je maakt vervolgens wel een klein foutje, zorgt jouw overtuiging ervoor dat de rijexaminator toch vertrouwen in je heeft. Hij zal het foutje noteren, maar zal zich nog steeds veilig bij jou in de auto voelen. Als jij angstig in de auto in de auto zit en je maakt een fout, zal de rijexaminator ook wat angstiger in de auto voelen. Hoe jij je gedraagt slaat over op de examinator. 

Overdrijf niet

Als jij in je spiegels kijkt, of even achterom kijkt, is het belangrijk dat je niet overdrijft. Zorg iet dat je om de 5 seconden achter je kijkt, maar laat gewoon zien dat je het eens in de zoveel tijd doet. Iets overdreven doen gaat je niet helpen, omdat de rijexaminator zich hier alleen maar aan gaat irriteren. Zorg dat je alles gewoon op een natuurlijke manier laat verlopen, dan zal de examinator ook meer vertrouwen in je hebben. 

Deze tips zijn gegeven door rijschool hartewens